UFC

Ponovno otkazana borba Makhacheva i Dos Anjosa

Islam Makhachev
 screenshot/YouTube
Subotnju UFC Fight Night priredbu neće predvoditi planirana glavna borba

Najavljeni nasljednik Khabiba Nurmagomedova ipak neće nadolazećeg vikenda krenuti u lov na UFC-ov tron lake kategorije, koji njegov veliki prijatelj i timski kolega namjerava napustiti. Naime, Islam Makhachev (18-1, 7-1 UFC) je otkazao borbu protiv Rafaela Dos Anjosa. Ovo je inače drugi put da se ova borba otkazuje, a prvi put otkako je dobila status glavne borbe UFC-ovog Fight Nighta.

Iz time dagestanskog borca samo je javljeno kako nastup otkazuju iz zdravstvenih razloga, no nikakvih detaljnijih informacija nitko nije uspio dobiti. Makhachev je već neko vrijeme bio u Las Vegasu, gdje se pripremao za nastup, a čak je zbog toga ranije napustio Ujedinjene Arapske Emirate te nije bio prisutan na UFC 254 priredbi, odnosno na posljednjoj Khabibovoj borbi.

Također je poznato kako UFC namjerava pronaći zamjenskog protivnika za Dos Anjosa (30-13, 18-11 UFC). Bivši prvak lake kategorije svakako namjerava ostati na programu te se nada što renomiranijem imenu koje bi bilo spremno uskočiti i suprotstaviti mu se u Octagonu.

Dos Anjos bi isto tako trebao ostati dio glavne borbe UFC Fight Nighta 183, koji se održava u noći sa subote 14. studenog na nedjelju 15. studenog.

Linker
26. travanj 2024 00:00