UFC

Usman protiv Masvidala u novoj glavnoj borbi UFC 251 priredbe

Kamaru Usman i Jorge Masvidal
 screenshot/YouTube
Kamaru Usman branit će na UFC 251 titulu prvaka UFC-ove velter kategorije protiv Jorgea Masvidala

Iz Las Vegasa dolaze sjajne vijesti. Nakon što je Gilbert Burns bio prisiljen otkazati nastup u glavnoj borbi UFC 251 priredbe, gdje je protiv Kamarua Usmana trebao napasti titulu prvaka velter kategorije, UFC je stupio u kontakt s Jorgeom Masvidalom te su uspjeli dogovoriti sve uvjete čime je on postao novi izazivač. Tako je borba Usmana protiv Masvidala, koja je prije nekoliko mjeseci planirana kao prva opcija, postala službeno glavna borba priredbe koja se 12. srpnja održava na Yas otoku u Abu Dhabiju.

Kao što je gore navedeno, Masvidal je prva opcija za status izazivača bio još od studenog prošle godine, kad je u Madison Square Gardenu savladao Natea Diaza, što mu je bila treća pobjeda u nizu. Ipak, sredinom proljeća došlo je do problema u odnosima s UFC-om, nakon što nije bio zadovoljan ponuđenim honorarom, za koji je vjerovao da bi trebao biti veći, budući na veliki porast njegove popularnost. UFC je tako odlučio priliku dati Burnsu, no čini se da su nakon situacije u kojoj su se jučer nenadano našli odlučili Masvidalu izaći u susret.

Usmanu će ovo biti druga obrana titule koju je osvojio u ožujku prošle godine. Prvu je odradio u prosincu prošle godine, kad je prekidom u petoj rundi savladao Colbyja Covingtona.

Da bi se ova borba sigurno održala, odnosno da bi se borci zaputili u Abu Dhabi, potrebno je zadovoljiti još nekoliko protokola. Masvidal je već stigao u Las Vegas, a tijekom noći bi trebao i Usman. Tamo će biti testirani na koronavirus. Ako tu prođe sve prema nadanjima i očekivanjima, oni i njihovi timovi će se posebnim letom zaputiti na Yas otok, gdje će se podrediti protokolima Fight Islanda, koji uključuju još četiri testiranja.

Linker
26. travanj 2024 12:01