UFC

Poznato tko je osoba čija riječ je bila ključna za otkazivanje planiranih UFC priredbi

Gavin Newsom
 Frederic J. BROWN / AFP
Iako je Dana White otkrio kako je otkazivanje planiranih UFC priredbi došlo nakon reakcije s vrha Disneya, sad se pojavila informacija kako je zapravo ključna riječ došla s jedne još više pozicije. Naime, vodstvo Disneya kontaktirao je ni manje ni više nego guverner savezne države Kalifornije, Gavin Newsom.

Tužna vijest za sve MMA fanove pojavila se sinoć u kasne sate, a otkrio ju je sam predsjednik UFC-a, Dana White. Osoba je to koju u prošlih mjesec dana gotovo ništa nije uspjelo pokolebati, sve dok nije stigao poziv s vrha Disneya, giganta pod čijim vlasništvom se nalazi i ESPN mreža. Na tako nešto nije niti White mogao ostati ravnodušan te nije drugog izbora nego sve otkazati.

No, čini se kako Disney takvu odluku nije donio odjednom niti bez sugestija sa strane. Kako saznaje New Yorka Times, njih je na to naveo poziv guvernera Kalifornije, 52-godišnjeg Gavina Newsoma. Timesov izvor iz Disneya otkrio je kako je guverner iznio svoju zabrinutost cijelom situacijom. Iako se priredba u Tachi Palaceu pravno ne bi održavala u Kaliforniji, borci i sve osoblje bi putem do tamo morali prolaziti upravo kroz tu saveznu državu. Naime, Tachi Palace je rezervat koji se teritorijalno nalazi upravo usred Kalifornije. Sjedište Disneya također je nalazi u Kaliforniji, u gradu Burbanku, pa im je savjet s političkog vrha svakako važan. Guvernerov ured i Disney nisu bili raspoloženi za izjave kojima bi isto potvrdili.

Prve informacije navodile su na pretpostavku kako je sve krenulo službenim priopćenjem 86-godišnje kalifornijske senatorice, Dianne Feinstein, koja je prva izrazila zabrinutost upravo zbog gore navedenih činjenica. Objasnila je zašto vjeruje da nije moguće osigurati sve potrebne uvjete te da je dovoljno da se samo jedna osoba zarazi i odnese virus nazad u svoju zajednicu.

Kako su Newsom i Feinstein oboje članovi Demokratske stranke te bliski suradnici, vjerojatno su i međusobno prošli kroz ovu temu te se složili po pitanju iste.

Sad je malo jasnije i zbog čega je Dana White sakrivao informacije o lokaciji sve dok iste u javnost nije pustio Sherdog. Bilo ga je strah upravo ovakve političke reakcije, koja je na kraju došla i nije bilo druge opcije nego za sada sve otkazati.

Linker
27. travanj 2024 03:34