UFC

Sean O'Malley: 'Ja ću jednog dana postati prvak, Marlon Vera će i dalje ostati samo prolaznik'

Vera vs. O'Malley
 screenshot/YouTube
Sean O'Malley se odlučio osvrnuti na prvi poraz u karijeri, koji mu je nanio Marlon Vera

Najveće iznenađenje UFC 252 priredbe napravio je Marlon Vera. Ekvadorac je savladao Seana O'Malleya, prekidom u prvoj rundi, nakon što je O'Malley ranije doživio ozljedu kad mu je blokiran low kick. Bio je to veliki šok, budući da je UFC puno uložio u promociju O'Malleya. Zapravo, dali su mu možda i najviše prostora unutar Embedded serijala i ovo je trebao biti njegov veliki iskorak. Na kraju umjesto toga ima poraz te mu slijedi oporavak.

O'Malley je za svoje obraćanje javnosti odabrao "The Timbo and the Sugar" podcast, gdje je progovorio o tome kako se osjeća nakon borbe i prvog poraza u karijeri.

"Pogledajmo za pet godina njegovu i moju karijeru. Ja ću biti svjetski prvak, a on će i dalje biti prolaznik. To je jednostavno njegov stil. Neke borbe pobijedi, neke izgubi. Spor je, ali je uporan i čvrst, tako da će biti sposoban završiti neke ljude nakon što primi batine. No, gledam njegov tempo i kako sam ja eksplozivno plasirao svoje udarce. Ja se ne bih umorio i jednostavno bih ga prebio. Ne znam bih li ga završio u prvoj rundi, budući da je bio strpljiv. No, to je zapravo meni olakšavalo posao jer nije ništa radio, samo je stajao. Zato me ovo sve još više boli", iskreno je rekao Sean, koji vjeruje da bi bez ozljede sve završilo u jednoj potpuno drugačijoj maniri.

Opisao je svoje stanje uma prije borbe, na početku nje, ali i nakon ozljede te na kraju spoznaju da je doživio poraz.

"Na zagrijavanju je sve bilo savršeno. U dobroj sam formi i bio sam uvjeren da ću ga slomiti. Sve je izgledalo savršeno, tako je bilo i kad sam krenuo prema borilištu. Bio sam ispred njega i u glavi sam imao da je ovo lagan posao. On me ne može pogoditi. Ne može me niti srušiti. Jednostavno je prespor za bilo što. Sjećam se kako sam odjednom počeo imati ogromnu bol oko zgloba. Povukao sam je do kaveza i pomislio sam 'j***te'. No, i dalje se nisam osjećao u opasnosti. Sam sebi sam govorio kako sam nokautirao Eddieja Winelanda i smirio sam se. No, posrećilo mu se. Pobijedio me i počeo skakati kao da je dobio na lutriji. Po tome sam vidio kakva je tip kujica", ispričao je, dodavši još jedno zanimljivo razmišljanje:

"Ljudi sad luduju zbog ovoga, ali zašto. Ne igramo stolni tenis, to je život i takve se stvari dogode. Odabrali smo datum i vrijeme, izašli smo u borilište i onda se dogodilo ono što se dogodilo. On je pobijedio. Za mene je to loše jer sam izgubio od nekoga tko nije baš dobar borac. Gledam prema njemu i mislim si kako nije dobar, a pobijedio me i to je ono što jedino frustrira."

Veri je ovo šesta pobjeda u posljednjih sedam borbi, a sve ih je upisao prekidom. Jedini poraz unutar tog niza je zapravo bio pomalo kontroverzan. Njega mu je podijeljenom odlukom sudaca nanio Song Yadong, na UFC on ESPN priredbi u svibnju.

Linker
19. travanj 2024 10:00