UFC

Shogun Rua: Nisam prestar za ovo, ali obećao sam da odlazim nakon još dvije borbe

Mauricio Rua
 Screenshot/Youtube
Legendarni Mauricio Shogun Rua najavio je povlačenje iz MMA-a nakon još najviše dvije borbe, a noćas će jubilarni dvadeseti put ući u UFC-ov kavez.

Proslavljeni borac i bivši PRIDE-ov i UFC-ov prvak obećao je svojoj supruzi da neće odraditi više od dvije borbe prije povlačenja. Jednom je već to obećanje prekršio, no ovaj put planira održati riječ.

"Moja supruga i moja majka su vrlo čvrste. Imam još dvije borbe za odraditi i to je ovaj put istina", rekao je Rua. U Sao Paulu će se boriti protiv Paula Craiga, koji je uskočio kao zamjena za ozlijeđenog Sama Alveya krajem listopada.

Posljednju borbu odradio je prije 11 mjeseci i pobijedio Tysona Pedra nokautom u trećoj rundi. Tijekom bogate karijere pobjeđivao je najveća imena u MMA-u (Alistaira Overeema, Chucka Liddella, Lyota Machidu, Antonija Rogerija Nogueiru), a UFC-ov pojas poluteške kategorije izgubio je još prije osam godina od Jona Jonesa. Trenutno ima četiri pobjede u posljednjih pet borbi, a težak poraz nokautom doživio je protiv Anthonyja Smitha u ljeto 2018.

"Svakoj borbi pristupam kao da mi je posljednja. Ne znam hoće li biti nove borbe nakon Paula Craiga, tako gledam na to", rekao je Shogun.

"Ljudi me pitaju zašto se ne prestanem boriti. Prestat ću kad ću htjeti prestati. Ja sam jedini borac s UFC i PRIDE titulom. U Hall of Fameu sam, financijski sam se osigurao i prestat ću kad ću ja to htjeti, kad neću biti u kondiciji i imati iste reflekse. Ne mislim da sam prestar za ovo, mlad sam, imam 37 godina. Damian Maia ima 42 i tek je dostigao svoj vrhunac, kao i Fabricio Werdum ili Jacare Souza. Mnogi su borci uspješni u tim godinama, a ja sam mlađi od njih. Znam da bih požalio za nekoliko godina kada bih se sada umirovio, zato ću se radije još malo boriti i onda stati zauvijek", rekao je Rua.

Linker
23. travanj 2024 10:15