UFC

Službeno: Adesanyi i Romeru se ispunila želja!

Israel Adesanya i Yoel Romero
Israelu Adesanyi i Yoelu Romeru ispunit će se želja! Nakon nekoliko tjedana nagađanja borba dvojice elitnih boraca srednje kategorije postala je službena!

Bit će to za aktualnog prvaka Adesanyu prva obrana titule, a njegov meč s kubanskim veteranom predvodit će UFC 248 koji nas čeka 7. ožujka u Las Vegasu. Vijest je to koju je prvi iznio ESPN citirajući UFC-ovog predsjednika Danu Whitea.

Da je cijela priča oko meča bila ozbiljna potvrdio je još sam Israel kada je gostujući kod Ariela Helwanija otkrio da je dvoboj dogovoren, a svog izazivača tada je opisao kao "veterana hrvanja, opakog je*ača, babarogu srednje kategorije i lika kojeg nitko ne poziva. Nitko osim njega."

Neporaženom 'The Last Stylebenderu' (18-0) ovo će biti prvi nastup otkako je u listopadu prošle godine nokautirao Roberta Whittakera i preuzeo pojas srednje kategorije. S druge strane, Romeru (13-4) će ovo biti prilika da se vrati na pobjedničke staze. Naime, 42-godišnji Kubanac trenutno je na nizu od dva poraza (Whittaker i Costa) što je zapravo i glavni razlog zbog kojeg dio MMA zajednice kritizira odluku UFC-a da mu dodijeli izazivačku poziciju.

Što se tiče same priredbe, UFC 248 donosi nam još jednu borbu za pojas jer istog dana svoju titulu u slamka kategoriji brani Weili Zhang kojoj će protivnica biti bivša UFC-ova prvakinja Joanna Jedrzejczyk.

Linker
26. travanj 2024 10:07