K1 i Boks

Oklada koja mu se nije isplatila: Israel Adesanya uplatio je pozamašnu svotu novca na pobjedu Haneyja, dobitak je izostao

Israel Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije nije uspio unovčiti svoju prognozu velikog boksačkog meča

Ogromno iznenađenje sinoć je priuštio Ryan Garcia. Vrlo talentirani američki boksač porazio je Devina Haneyja, do danas neporaženog boksača i bivšeg apsolutnog svjetskog prvaka u lakoj kategoriji.

Haney je prema kladionicama bio ogroman favorit u tom meču. Od 1,10 do 1,20 kretali su se koeficijenti na njegovu pobjedu, dok su koeficijenti na pobjedu Garcije varirali od 4,80 pa sve do 6,50, ovisno o kojoj kladionici se radi.

Mnoštvo je razloga zbog kojih je Garcia bio ogroman autsajder. Naime, mnogi su bili zabrinuti za Ryanovo mentalno stanje zbog svega što se s njim događalo proteklih nekoliko mjeseci. Od situacije u kojoj Ryan javno objavljuje kako se razvodi sa suprugom koja je upravo rodila sinčića, preko optužbi da ima problema s drogom i alkoholom pa sve do izjava o tajnim društvima moćnika koji su ga navodno zarobili i pred njim silovali djecu. Ryan Garcia mnoge je zabrinjavao svojim ponašanjem, a uz sve to, talentirani boksač nije uspio proći vagu uoči meča s Haneyjem, a reagirao je ispijajući pivo pred publikom i medijskim predstavnicima, samo dan uoči meča.

No, sve optužbe i kritike na račun Garcije pale su u vodu nakon maestralnog nastupa koji je pružio protiv Devina Haneyja. 25-godišnji Haney iza sebe imao je 31 pobjedu u jednako toliko nastupa. Između ostalih, Haney je pobjeđivao boksače poput Vasyla Lomachenka, Regisa Prograisa, Georgea Kambososa, Jorgea Linaresa i Yuriorkisa Gamboe. Međutim, Ryan Garcia pokazao se nadmoćnijim i priuštio je ponajveće boksačkog iznenađnje u posljednjih nekoliko godina.

Ne sumnjamo kako su se neki obogatili riskirajući i kladeći se na pobjedu Garcije, ali Israel Adesanya nije jedan od njih. Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije podijelio je svoju okladu ususret samoj borbi između Haneyja i Garcije.

20 tisuća dolara uplatio je Adesanya na Haneyjevu pobjedu nokautom. S obzirom da je dodao metodu pobjede u okladu, koeficijent je iznosio 2,03 i Adesanya je zapravo mogao poduplati svoju uplatu u slučaju pogođenog ishoda. Nažalost po ‘‘Izzyja‘‘, Haney ne samo da nije nokautirao Garciju, nego je poražen na bodove.

Adesanya je možda izgubio pozamašnu svotu novcu, ali kod ovakvih javno objavljenih oklada često se nameće pretpostavka kako se radi o sponzorskoj obavezi prema kladionici Stake. Dakle, upitno je radi li se o stvarnoj okladi i je li Adesanya uplatio svojih 20 tisuća dolara ili se radi o sponzorstvu od strane Stakea.

Linker
21. travanj 2024 23:12