UFC

Službeno potvrđena 'najgora glavna UFC borba u povijesti'

Cynthia Calvillo
 screenshot/YouTube
Iako je već sam spomen te mogućnosti rezultirao izrazito negativnim pa čak i grubim reakcijama fanova, UFC je za Fight Night koji će se održati 13. lipnja potvrdio glavnu borbu u kojoj će se sučeliti Jessica Eye i Cynthia Calvillo.

Najgori "main event" u UFC povijesti. Taj komentar bio je zajednički većini iznesenih mišljenja fanova, nakon što je UFC najavio kako će Jessica Eye i Cynthia Calvillo nastupiti u glavnoj borbi UFC Fight Nighta koji će se 13. lipnja održati u APEX kompleksu. Nakon takvih reakcija, postojao je određeni broj fanova koji je vjerovao kako će UFC reagirati na to i izmijeniti svoje planove, no ništa od toga. Ono što se najavljivalo sad se potvrdilo. Spomenuta borba ženske muha kategorije nalazi će se na vrhu programa.

Kad se pogledaju reference, prema kojima je Eye (15-7, 5-6 UFC) prvoplasirana borkinja ljestvice muha kategorije, tako nešto ima smisla, no rijetko koji fan će se složiti s time kako je njeno ime na toj poziciji realno, posebno nakon poraza u devastirajućoj maniri koji joj je prošle godine nanijela Valentina Shevchenko. Već do spomenutog napada na titulu, Eye je došla kroz neke neizvjesne borbe i "navučene" sudačke odluke, a mnogi smatraju kako je takvom dobila i svoju posljednju borbu, u kojoj je bila bolja od Viviane Araujo. Pored toga svega i gledajući na poziciju, pobjeda u idućoj borbi bi joj mogla donijeti novi napad na titulu.

Njena protivnica još od svog prvog UFC nastupa glasi za ljubimicu Dane Whitea, a redovni nastupi na glavnim programima priredbi to potvrđuju. Cynthia Calvillo (8-1-1, 5-1-1 UFC) neupitno je talentirana borkinja koja je do sada nastupala u slamka kategoriji, gdje se iskazala sjajnim borbama, ali i čestim problemima sa skidanjem kilograma. Upravo zbog toga poslana je u muha kategoriju, ali je isto tako automatski dobila priliku jednom pobjedom dovesti se u poziciju da postane potencijalna izazivačica u kategoriji kojoj zapravo treba svježih imena u vrhu.

Ostatak programa još nije u potpunosti posložen, no na nekoliko do sada najavljenih borbi je publika reagirala slično kao i na glavnu, nezadovoljstvom. Nema sumnje kako će ovo imenima biti jedna od slabijih priredbi u UFC povijesti, no često su baš takve znale iznenaditi kvalitetom borbi. Možda se to dogodi i ovog puta.

Linker
24. travanj 2024 20:38