UFC

Andre Muniz lakoćom pobijedio Uriaha Halla; Maycee Barber umirovila je Jessicu Eye

Maycee Barber (lijevo) i Jessica Eye

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Rani preliminarni dio velike UFC 276 priredbe započeo je s tri solidna meča

S velikim nestrpljenjem iščekivali smo UFC 276 priredbu, a sve je započelo s tri borbe u sklopu ''early prelimsa''.

Julija Stoliarenko impresivnom je pobjedom otvorila sami event. 29-godišnja borkinja iz Litve pobijedila je Jessicu-Rose Clark nakon samo 42 sekunde borbe. Australka je dobro otvorila meč i desnicom je uzdrmala Stoliarenko. Julija se snašla tako što je ubrzo srušila Jessicu-Rose Clark, ekspresno je prošla gard i došla u ''side control''. Odmah je Stoliarenko nastavila s ofenzivom i zaključala je polugu na ruci svoje protivnice. Jessica-Rose Clark probala se izvući ali završila je s teškom dislokacijom lakta i drugim porazom zaredom. Stoliarenko je u ovaj meč ušla s tri poraza zaredom i pobjeda joj je bila imperativ kako bi ostala u promociji. Uzevši u obzir veliki pritisak, jako dobro je odradila ovaj meč.

Maycee Barber i Jessica Eye nastavile su ovaj program, a bila je to ujedno i posljednja ženska borba na ovom eventu. Jako puno nadmetanja u klinču gledali smo tijekom ovog meča, a Barber je bila puno konkretnija dobro pogađajući laktovima u glavu protivnice. Eye je najblistaviji trenutak imala drugom polovicom druge runde, kada je došla do rušenja. Nažalost po nju, ništa konkretno nije napravila iz te pozicije, a u trećoj rundu Barber je dobro pogađala u stojci i rutinski privela meč kraju. Jednoglasnom odlukom sudaca 24-godišnja Barber upisala je svoju treću pobjedu zaredom i trebala bi preuzeti Jessicino deseto mjestu u poretku izazivačica muha kategorije.

Jessica Eye doživjela je četvrti poraz zaredom i odmah nakon čitanja odluke, počela je skidati rukavice i položila ih je na sredinu kaveza. Znamo što to znači. 35-godišnjakinja se povlači iz ovog sporta. Eye nije pobijedila od dvanaestog mjeseca 2019. godine, a karijeru završava s 15 pobjeda i 11 poraza. Jedna njena borba završena je ''no contestom'', a kroz 27 profesionalnih nastupa, završena je samo dvaput. Valentina Shevchenko ju je nokautirala ''high kickom'', a Aisling Daly dobila ju je ''submissionom'' još davne 2011. godine.

Umiroviti bi se možda trebao i Uriah Hall. 37-godišnji borac srednje kategorije ušao je u meč protiv Andre Muniza kao devetorangirani borac, a u posljednjih pet mečeva upisao je četiri pobjede. Ali Hall je djelovao tako bezvoljno i neagresivno u borbi protiv Muniza i njegova motivacija jako je upitna. Dojam je kako je Hallu jedini cilj bio da ne bude završen, jer nikada u karijeri nije izgubio ''submissionom''.

Andre Muniz s druge strane upisao je svoju devetu pobjedu zaredom te petu pod okriljem UFC-a. Nakon tri pobjede ''submissionom'' u prvoj rundi, Muniz je Halla pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca, osvojivši sve tri runde. Čak i u stojci, Muniz je bio nešto konkretniji dobro pogađajući kickovima, dok Hall nije niti bacao udarce. U svako rundi Muniz bi došao do rušenja i ubrzo bi preuzeo kontrolu nad leđima Halla. Nije pretjerano agresivan bio Muniz iz te pozicije, ali radio je koliko je trebao te je zasluženo došao do pobjede.

32-godišnji Brazilac trebao bi uskočiti u top 10 nakon ove pobjede, a ovo mu je bila ukupno 23. pobjeda u 27. profesionalnom nastupu. Hall je sada na 17-11 omjeru i upitno je što je uopće sljedeće za njega. Trenutno je u nizu od dva uzastopna poraza.

Kompletne rezultate ''early prelimsa'' pročitajte pri dnu teksta.

UFC 276 - rezultati ranog preliminarnog dijela priredbe:

Andre Muniz def. Uriah Hall via jedoglasnom sudačkom odlukom (30-27 x3)

Maycee Barber def. Jessica Eye via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 30-27)

Julija Stoliarenko def. Jessica-Rose Clark via submission - R1, 0:42

Linker
14. travanj 2024 23:04