UFC

Smith želi pobjedom nad Rakićem izboriti jedan od dva velika revanša: 'Sad je sve otvoreno'

Anthony Smith
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
"Kada pobijedim jednog od njih onda više nema nikoga ispred mene..."

Bivši UFC-ov izazivač Anthony Smith uvjeren je kako bi u slučaju pobjede na Aleksandrom Rakićem došao vrlo blizu novom napadu na titulu u poluteškoj kategoriji.

Smith je već jednom imao priliku popeti se na sami vrh, ali u ožujku 2019. godine jednoglasnom ga je sudačkom odlukom svladao sada već bivši prvak Jon Jones.

"Kategorija je sada otvorena i postoji puno zanimanja za 'matchupove' o kojima ćemo pričati", komentirao je Anthony situaciju koja je u poluteškoj nastala odlaskom 'Bonesa'.

Upitan što je u igri ovoga vikenda kada će se u Las Vegasu obračunati s Rakićem, 'Lionheart' je ispalio: "Napad na titulu."

No, jedno su želje, a drugo realna situacija koja nam govori da će toj poziciji ipak puno bliži biti pobjednik borbe Glovera Teixeire i Thiaga Santosa.

"Poraz me očito vraća puno unatrag, ali pobjeda me stavlja u kombinacije za napad na pojas. Vjerojatno ću morati slaviti u još jednom meču prije toga. Upravo stoga mi je okršaj Santosa i Teixeire toliko zanimljiv. Ne samo da ću imati priliku osvetiti jedan od svojih poraza, jer gubio sam od obojice, već ću se naći u meču koji želim. A kada pobijedim jednog od njih onda više nema nikoga ispred mene. To mi širom otvara vrata", zaključio je Smith.

Spomenimo usput i kako će o novom prvaku u poluteškoj odlučivati borba Dominicka Reyesa i Jana Blachowicza koji će se obračunati 26. rujna na UFC 253 priredbi.

Linker
26. travanj 2024 06:09