UFC

Šok nakon objave novog UFC-ovog rankinga: 'Ovo nije normalno, pa kako se mogu toliko srozati?'

Shane Burgos
 VANESSA CARVALHO / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP
UFC-ov ranking se po tko zna koji put našao na vrlo žestokom udaru kritika

Nakon prošlog vikenda u Las Vegasu održane UFC on ESPN 11 priredbe dogodile su se određene promjene na UFC-ovim ljestvicama, a veliki razlog za nezadovoljstvo ima odličan borac iz perolake kategorije Shane Burgos (13-2).

I dok je većina boraca ili ostala na istim ili skočila/pala za jednu poziciju, Burgos se zbog poraza od Josha Emmetta (16-2) odjednom našao na samom dnu TOP 15 svoje kategorije.

Ne bi tu bilo ništa čudno da Shane nije u ovaj meč ušao kao 10. na ljestvici, a njegov suparnik kao osmi. Pored toga, borba u kojoj je poražen jednoglasnom sudačkom odlukom ozbiljno kandidira za najbolju ove godine, a presudila ju je odlična Emmettova posljednja runda u kojoj je dvaput rušio Burgosa.

"Bio sam dovoljno ljut zbog poraza jer sam imao osjećaj da sam pobijedio, ali da mi se uz to dogodi i ova stvar... Bio je to šamar u moje je*eno lice. Izgubim od osmorangiranog, borca koji sve druge šalje na spavanje. Priuštimo vam je*enog kandidata za borbu godine, a onda mi pokažete nula poštovanja? Je*eno mrzim ranking! Na neki način on sve raz*ebe. Očito je da se želiš boriti samo s onima koji su iznad tebe, što znači da postoji samo određeni broj potencijalnih 'matchupova'. Pored toga, vraćaš me još više u rikverc? Što više želite. Izgubio sam vrlo tijesnu borbu od lika koji je osmi, a ja sam bio 10. na ljestvici. Pa kako se onda mogu toliko srozati. To nije normalno", razočarano će Burgos razgovarajući s MMA Fightingom.

Ovo nije prvi put da je UFC-ov ranking na udaru kritika, a Burgosov slučaj posebno upada u oči i zato što je do ovom meča imao tri pobjede u nizu.

"Puno ljudi govori da zanemarimo ranking, da on ništa ne znači. Donekle se slažem. On zaista ništa ne znači. To su nečija mišljenja, ali opet, s druge strane, očito nešto i znači. To je frustrirajuće", dodaje Shane.

Spomenimo i da je njegovom protivniku Emmettu ovo bila treća pobjeda u nizu, ali on je nakon ovog meča zadržao svoju poziciju. Što u njegovom slučaju čak i ima smisla jer se borio s nekim tko je bio rangiran dva mjesta ispod njega.

Sve promjene na rang-listama pogledajte OVDJE.

Linker
27. travanj 2024 04:01