UFC

St-Pierre: Za borbu s Khabibom potreban je dogovor tri strane, a nisam siguran da će jedna pristati

Georges St-Pierre i Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube, UFC)
"Imam 39 godina i mislim da se ne bih mogao spustiti do 70 kilograma, a da ne ugrozim svoju izvedbu"

Posljednjih se dana ponovno aktualizirala priča o potencijalnom 'superfightu' Georgesa St-Pierrea i Khabiba Nurmagomedova. Slavni Kanađanin priznaje da se tu radi o jednoj "primamljivoj", ali i "teško ostvarivoj ideji"...

Razgovarajući s BT Sportom, GSP je i kao jedan od potencijalnih problema naveo i UFC, odnosno nije baš uvjeren da bi vodeća MMA promocija bila spremna ući u jedan takav rizik.

"To je primamljivo, a ja i dalje naporno treniram. Imamo i tu situaciju s koronavirusom koja nam ovdje brani da treniramo borilačke sportove, ali unatoč tome ja sam u treningu i osjećam se odlično. No, borac je uvijek taj koji posljednji sazna da je njegovo vrijeme isteklo. Ne znam...", započeo je St-Pierre priču o mogućem povratku.

"Potrebne su tri strane da dogovorimo borbu. Dva protivnika i organizacija, a ne znam bi li organizacija ovo htjela. Pobjegao sam s pojasom u velteru, s onim u srednjoj i oni sigurno ne žele da to napravi i s ovim u lakoj kategoriji. Imam 39 godina i mislim da se ne bih mogao spustiti do 70 kilograma, a da ne ugrozim svoju izvedbu."

GSP je posljednji meč odradio u studenom 2017. godine kada je pobjedom nad Michaelom Bispingom osvojio pojas u srednjoj kategoriji. Bio je to njegov prvi nastup nakon četverogodišnje pauze, ali i nastup nakon kojeg je otišao u mirovinu. Potez je to koji Dana White i UFC nisu zaboravili te su na istom zamjerali St-Pierreu jer je navodno prekršio obećanje da će barem jednom braniti tu titulu.

White od tada baš i nije podržavao ideju o ovom 'superfightu', ali se nakon smrti Khabibovog oca Abdulmanapa smekšao i ipak tu opciju ostavio otvorenom budući da se radi o meču iz snova za neporaženog Dagestanca.

"Khabib se bori u lakoj, ali mislim da je teži od mene", nastavio je St-Pierre.

"On van borbe ima više kilograma. Mlađi je i može bolje mijenjati i kontrolirati težinu. Ja nikad nisam bio ljubitelj skidanja kilograma i time se nisam baš ni bavio. Da, spuštao sam i ja kilažu, ali ne onoliko koliko većina drugih boraca. Strah me dugoročnih posljedica. Inače sam u dobroj fizičkoj formi. Tijelo mi ne zadržava puno vode i masti."

GSP je danas vjerojatno i lakši nego u danima kada je bio aktivan borac, a to bi se moglo pripisati i dijeti kojom se bori protiv kolitisa.

"Možda odradim još jedan test da vidim imam li još uvijek kolitis. Jer, jednom kada ga imate, onda ste zapeli s njime. Ali ja više ne osjećam nikakve simptome. Nisam na lijekovima i ništa mi ne treba", zaključio je bivši prvak u velter i srednjoj kategoriji.

Linker
24. travanj 2024 15:03