UFC

Pobijedi li Gaethjea, Khabib se oprašta od MMA-a borbom koja će odrediti najboljeg svih vremena?

 Stringer / Anadolu Agency/ AFP
"Uvijek sam u njihovom društvu slušao priče o tim stvarima: još dvije borbe i 30-0"

Potencijalni meč Khabiba Nurmagomedova i Georgesa St-Pierrea gotovo pa svakodnevno jedna je od glavnih tema u borilačkim krugovima, a iste se ovih dana dotaknuo i trener neporaženog Dagestanca Javier Mendez.

Glavni trener u slavnom AKA-u uvjeren je da bi spomenuti okršaj prekinuo sve rasprave i konačno odredio najvećeg borca u povijesti MMA-a, a čini se, barem po njegovim izjavama, da taj susret još uvijek ne možemo otpisati.

"I ja i Khabib dijelimo to mišljenje", rekao je Mendez gostujući na 'Hablemos MMA-u' pa nedugo nakon toga dodao:

"Mislim da će onaj koji pobijedi GSP-a postati najbolji svih vremena."

Više se puta pisalo o Khabibovoj želji da se umirovi s 30-0 omjerom, a zna se i kako su on i njegov pokojni otac Abdulmanap oduvijek kao meč iz snova zamišljali onaj s legendarnim Kanađaninom.

Instagram
Khabib Nurmagomedov i Javier Mendez

No, bivši UFC-ov prvak u velter i srednjoj kategoriji danas uživa u zasluženoj mirovini, a posljednji meč imao je u studenom 2017. kada je nakon četiri godine duge pauze porazio Michaela Bispinga. S druge strane, Nurmagomedov već ima dogovoren idući meč i on će 29. pobjedu u karijeri loviti 24. listopada u sudaru s opasnim Justinom Gaethjeom.

Pobjedi li Gaethjea, Khabib mogao još jednom zatražiti meč s GSP-om i, ako mu se želja ispuni, nakon toga objaviti kraj karijere.

"Da, to je vrlo vjerojatno. To bi mogao napraviti jer znam da sam svaki put kad bih bio u društvu njega i njegovog oca slušao priču o tim stvarima: još dvije borbe i 30-0. Oni su htjeli borbu za ostavštinu nakon koje bi se posvetili i pomagali drugim borcima koji kreću sa svojim karijerama. Postoji nekoliko sjajnih boraca, njegovih rođaka, koji su odlični borci. Poput Umara i Usmana Nurmagomedova, a tu je i Islam Makhachev. Znam da im on želi pomoći da dođu do titule. Ne znam hoće li se onda boriti dalje od toga, ali sve je moguće. I ja sam bio borac i znam da pred kraj karijere to osjećate u svom srcu, da želite nastaviti s borbama i da se teško oduprijeti. No, mislim da se on neće nastaviti nakon toga, ali, opet, nikad se ne zna i sve je moguće", zaključio je Mendez.

Linker
06. svibanj 2024 02:27