UFC

Stefan Struve promijenio odluku o mirovini, potpisao novi ugovor s UFC-om i zakazao meč

Stefan Struve i Demetrious Johnson
 Facebook
"Nizozemski neboder" i dalje ne ide u mirovinu unatoč najavama koje su stigle ranije ove godine. Službeni UFC je u utorak najavio novi nastup Stefana Struvea i to protiv kolege veterana iz teške kategorije Bena Rothwella. Obračun će se održati 7. prosinca na UFC on ESPN 7 priredbi, koja je zakazana za Capitol One Arenu u Washingtonu.

Nizozemac (29-11) je u zadnjem nastupu svladao Marcosa Rogeria de Limu prekidom u drugoj rundi na priredbi u Pragu u veljači. Ta je pobjeda označila prekid njegovog niza od tri uzastopna poraza, a u intervjuu nakon meča se zahvalio navijačima što su ga pudipirali tijekom karijere natuknuvši da je ovo njegov kraj.

"Kada sam se vratio u Octagon rekao sam sam sebi da se neću boriti više od pet godina, a sada sam već ovdje malo duže od toga. Srce mi je dobro, ali ovo je vrlo vjerojatno moj posljednji nastup i zato vam svima hvala", rekao je tada emotivni Struve koji se prije nekoliko godina skoro oprostio od aktivnog sporta radi problema sa zadravljem.

U najnovijoj objavi koju je medijima poslao njegov menadžer Lex McMahon, stoji da će Struve ipak nastaviti karijeru i da ima novi ugovor s UFC-om.

"I dalje je vrlo mlad, ima tek 31 godinu i nakon što se dobro odmorio i promislio, zaključio je da voli ovaj sport, da voli natjecanje i ponovno je otkrio svoju strast prema natjecanju na najvišem nivou", stoji u priopćenju koje je objavio ESPN.

U svojoj karijeri Struve je pobjeđivao i velika imena poput Antonija "Big Foot" Silve, Antonija Minotaura Nogueire ili bivšeg prvaka Stipe Miočića i definitivno ima što ponuditi teškoj kategoriji elitne promocije.

S druge strane Ben Rothwell plovi na najgorem negativnom nizu u čitavoj karijeru. U zadnja tri nastupa je poražen, a u posljednjem meču od veterana Andreija Arlovskog. 37-godišnjak ima 6-6 ukupno u UFC karijeri, a 36-12 ukupno.

Linker
21. travanj 2024 06:31