UFC

Alistair Overeem ugovorio iduću borbu

Alistair Overeem
 Youtube
Jedan od najpopulatnijih MMA boraca na svijetu, Alistair Overeem, trebao bi se u kavez vratiti 7. prosinca, predvođenjem UFC on ESPN 7 priredbe u Washingtonu. Tamo će ga čekati borba protiv Walta Harrisa.

Nakon što je u travnju slavio na eventu u St. Petersburgu te je savladao svog drugog Rusa u nizu, pred Alistairom Overeemom (45-17, 10-6 UFC) je prvi "main event" na američkom tlu još od rujna 2016. godine i poraza od Stipe Miočića u Clevelandu. Odabran je za glavnu zvijezdu sedme UFC priredbe na glavnom ESPN kanalu, a tamo će ga čekati Walt Harris.

Walt "Big Ticket" Harris (13-7, 6-6 UFC) borac je kojem je ovo drugi staž u UFC-u. Prvi put je dobio otkaz nakon dva poraza, no brzo su ga vratili, da bi neko vrijeme plesao na rubu novog otkaza. Ipak, uspio se posložiti i sad uz sebe ima niz od tri pobjede. Posebno je impresivna ona posljednja. Radi se o nokautu protiv Alekseia Oleinika iz prošlog mjeseca, za koji mu je trebalo samo 12 sekundi. Dvije pobjede prije tog je također upisao prekidom. Ovo mu je svakako najveća borba dosadašnje karijere, odnosno nije se još susreo s nekim ovako velikim imenom.

Overeem se vraća nakon pobjeda protiv Sergeya Pavlovicha u Kini te Oleinika u Rusiji. Najavio je kako mu je ovo vjerojatno posljednji pohod na titulu prvaka, a treća pobjeda u nizu bi ga sigurno kvalitetno usmjerila prema konačnom cilju. Alistair sad već neko vrijeme trenira zajedno s posljednjim borcem koji ga je savladao, Curtisom Blaydesom i otkrio je kako je uspio dodatno napredovati, iako mu je već punih 36 godina.

Borba još uvijek nije službeno potvrđena od UFC-a, no na svom Twitter profilu ju je najavio ESPN-ov Brett Okamoto, a kod njega gotovo da ne možete vidjeti nešto što se kasnije ne potvrdi točnim. Tako će ova borba predvoditi priredbu za koju je već ranije najavljena borba Claudije Gadelhe protiv Cynthije Calvillo, kao i Yane Kunitskaye protiv Aspen Ladd.

Linker
23. travanj 2024 20:54