UFC

Stigle prve procjene prodaje UFC 246 PPV prijenosa: Sada je jasno zašto je McGregor MMA kralj!

Conor McGregor
 Steve Marcus/Getty Images/AFP
Ako je netko relevantan izvor, kada se govori o procjeni prodaje UFC-ovih PPV prijenosa, onda je to poznati novinar i kolumnist Dave Meltzer. On je recentno procijenio da je UFC 246, koji smo proteklog vikenda pratili iz T-Mobile Arene u Las Vegasu, ostvario prodaju od 2 milijuna PPV prijenosa. Priredbu su predvodili Conor McGregor i Donald Cerrone mečem u velter kategoriju.

Svoju procjenu Meltzer temelji na raznim poznatim izračunima i statističkim podacima vezanima uz pojavnost i popularnost eventa (borbe) ususret samoj priredbi. I obično je prilično točan. Naime, UFC, odnosno ESPN, ne moraju objaviti točnu brojku pa je ona podložna špekulacijama i procjenama. No, u slučajevima kada je javosti ipak otkrivena točna brojka, pokazalo se da je bila vrlo blizu onoj Meltzera.

Ako je ova procjena točna, ona UFC 246 gura na visoko drugo mjesto svih vremena iza UFC-a 229, koji su 2018. godine predvodili McGregor i Khabib. UFC 229 bi i dalje bio rekorder s 2.4 milijuna.

I sljedeća tri najprodavanija PPV eventa je predvodio popularni Irac. UFC 202 i revanš protiv Diaza je na trećem (1.6 mil), a prvi meč s UFC-a 196 istih protivnika na četvrtom mjestu (1.317 mil). Na petoj poziciji (1.3 mil) bi se onda nalazio UFC 205, gdje je Irčev partner za ples bio Eddie Alvarez.

S obzirom da je McGregor s UFC-om 194 i mečem protiv Alda i na 6. poziciji (1.2 mil), jasno je da "Notorious" ima pet od šest najprodavanijih PPV-a svih vremena. Nije niti čudo da želi dio vlasništva ove MMA kompanije.

Ne zna se hoće li UFC (ili ESPN) u konačnici otkriti točnu brojku prodaje i hoće li Dana White komentirati Meltzerove procjene.

Linker
26. travanj 2024 13:21