UFC

Stipe Miočić dobio dozvolu liječnika, ali neće žuriti u kavez: 'Želim na oba oka vidjeti kako mi kćer raste'

Stipe i Ryan Marie Miočić
 Instagram
Stipe Miočić otvoreno je progovorio o svojem oporavku od ozljede oka i povratku u UFC-ov kavez te najavio da neće žuriti sa sljedećom borbom u kojoj bi mu protivnik još jednom mogao biti Daniel Cormier.

Stipe je prije dva dana osvojio nagradu za najboljeg sportaša Clevelanda u 2019. godini, a nakon toga razgovarao je s novinarima kojima je otkrio da je prije tjedan dana dobio liječničku dozvolu za povratak treninzima.

"Bolje mi je, puno bolje. Trebalo je neko vrijeme da zacijeli. Još uvijek imam mrlje u oku. Polako se vraćam u dvoranu, ali želim vidjeti kako ću se osjećati. Volim se boriti, ali zdravlje mi je važnije. Želim na oba oka vidjeti kako mi kćer odrasta", rekao je Stipe i dodao:

"Samo želim biti siguran da sam zdrav kada se odlučim vratiti. Čim se oporavim, bit ću spreman. Ne želim se vratiti prerano i proći sve od početka. Ipak mi je 37 godina, više nemam 28. Pokušao sam sparirati, ali teško je jer nisam sparirao više od pet mjeseci. Momci na kojima sam se znao ispucati, sada bi se ispucali na meni. Nije mi bilo zabavno".

Stipe (19-3 MMA, 13-3 UFC) je zadobio ozljedu oka u posljednjoj pobjedi prošlog ljeta u revanšu protiv Daniela Cormiera, u kojem je ponovno osvojio titulu prvaka. UFC-ov predsjednik Dana White već mjesecima najavljuje njihov treći meč tijekom 2020., ali Stipe više nije siguran hoće li mu DC biti sljedeći protivnik. U redu čeka niz teškaša koji žele borbu za pojas.

"Tek sam dobio dozvolu liječnika. Uzet ću si vremena, neću žuriti. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Borit ću se protiv koga god žele. Zbilja mi nije važno tko je protivnik. Ako treba, opet ću razbiti i Ngannoua", poručio je Stipe.

Prisjetio se i kako prije nekoliko godina nije mogao ni zamisliti da će jednog dana živjeti od ovog sporta, a zbog svoje majke zamalo nije ni započeo svoju veliku MMA karijeru.

"Nisam mogao ni zamisliti u najluđim snovima da ću zarađivati primanjem udaraca u lice. Smiješno je to kako stvari ispadnu. Jednom sam gledao UFC 2 ili 3 priredbu, posudio sam VHS snimku u videoteci, a moja majka, koja nikada ne psuje, opsovala mi je sve i rekla da ju vratim, da nikada više to ne smijem gledati. A pogledajte što sada radim, i ona me potpuno podržava, ali nikada ne gleda borbe", rekao je Stipe, koji se trudi biti dobar primjer svojoj kćeri.

"Kad sam izgubio titulu, želio sam i svojoj kćerki pokazati da, štogod se dogodi, samo treba ustrajati i vratiti ono što je tvoje. Pokazao sam joj da se naporan rad i trud na kraju isplate", rekao je Miočić.

Linker
26. travanj 2024 07:30