UFC

Stipe Miočić kod Sonnena otkrio zašto je za borbu težio tek 104 kilograma

Joe Rogan i Stipe Miočić
 Youtube screenshot
Stipe Miočić odabrao je Chaela Sonnena kao prvu osobu kojoj će dati intervju nakon povratka u Cleveland. U njemu je otkrio neke dojmove iz borbe, ali i to zašto je u ovu borbu ušao nikad lakši. Zanimljivo, skidanje kilograma nije bilo nešto ciljano kroz pripreme za borbu.

Zanimljiv je odabir osobe s kojom je Stipe Miočić odlučio razgovarati. Mnogi bi ga ekskluzivno očekivali u showu Ariela Helwanija, no prvi je ipak bio jedan bivši borac. Mnogi su se pitali zašto je odabrao baš Sonnena?

"Ti si sjajan tip, zbog toga ovo radim", prvo je rekao Stipe Chaelu Sonnenu, prvoj osobi kojoj je odlučio dati intervju nakon povratka u Cleveland s novim pojasom UFC-ovog svjetskog prvaka.

Odmah nakon toga uslijedilo je vrlo zanimljivo pitanje. Stipe je za ovu borbu težio 104 kilograma, što je uvjerljivo najmanja težina otkako se bori u UFC-u. Mnogi su smatrali kako je to bila strategije, s ciljem da u borbi bude brži. No, Stipe je otkrio kako to nije bilo u planu.

"To je moja današnja težina. Supruga mi je dobro kuhala i dobro me hranila. Jeo sam puno kvalitetne hrane i pio sam puno vode. Radio sam prave stvari i izgubio sam kilograme. Nije to bilo nešto što sam pokušavao, kilogrami su jednostavno otišli dolje. Osim toga bilo je vruće ljeto i znojio sam se više nego uobičajeno", ispričao je Stipe, nakon čega je na red došla borba. Zapravo, njenih prvih pet minuta nakon kojih se nije moglo pretpostaviti kako će borba završiti onako kako je na kraju završila.

"Prva runda bila je apsolutno užasna", rekao je Stipe, na što mu je Sonnen odgovorio kako se činilo da će biti potrošen budući da je bio bačen i udaran na podu. Upitao je Stipu kako se uspio vratiti svjež, na što je prvak rekao: "Imam najbolje trenere na svijetu koji su me kroz pripreme odveli u pakao. Da nema njih ne bih bio tu gdje sam danas. Ovo je borba na pet rundi, ne boriš se samo pet nego 25 minuta. Morao sam ustati i nastaviti se boriti onako kako sam trebao od početka."

U trećoj rundi uspio je Stipe doći do jednog rušenja, na što je upitan koliko mu je to podiglo samopouzdanje za ostatak borbe. Posebno zbog toga što je nakon toga uslijedila četvrta runda u kojoj je borbu završio.

"To je svakako pomogle mom samopouzdanju. Obojica smo bili umorni, on je još bio jako znojan, no uspio sam ga srušiti. Nisam ga zadržao dolje, ali svakako je bio dobar osjećaj i pomoglo mi je u ostatku borbe", objasnio je, a onda je bio upitan o tome koliko mu je prolazila kroz glavu cijela situacija u kojoj je bilo neizvjesno hoće li dobiti revanš. Kao i to koliko sad razmišlja o onom što bi mu moglo uslijediti.

"Uopće ne razmišljam o tim stvarima. Umoran sam i potrošen. Sad želim uživati u svom životu i odigrati pokoju video igru", rekao je, nakon čega je otkrio kad se vraća u vatrogasnu postaju: "Idući tjedan se vraćam. Uzeo sam slobodan tjedan nakon borbe."

Unatoč posljedicama borbe, Stipe je više nego dobro raspoložen pa je odgovorio na još jedno pitanje. Ono se odnosilo na promatranje borbi prije svoje i može li uživati u spektaklima koji su odrađeni prije nego je on morao krenuti prema kavezu.

"Gledao sam borbe prije mene. Ako se bori netko s kim sam prijatelj, onda ne gledam jer može utjecati na mene. Ovako mi nije bilo problem pogledati borbu. Dečkima na odlasku iz svlačionice poželim sreću i to je to. Nisam nikako emotivno povezan", otkrio je novi svjetski prvak teške kategorije. Cijeli razgovor možete pogledati ispod teksta.

Linker
22. travanj 2024 11:22