UFC

'Tata, prepoznaješ li me?' - Još uvijek traje drama u obitelji UFC-ovog prvaka Khabiba

Khabib i Abdulmanap Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube)
Koronavirus je iza Abdulmanapa, ali ostale su ozbiljne i opasne posljedice

UFC-ov prvak Khabib Nurmagomedov progovorio je o stanju svog oca Abdulmanapa i tvrdi da se on još uvijek nalazi pod intenzivnom njegom.

Khabibov otac je, podsjetimo, hospitaliziran još u travnju, a nakon što mu se stanje pogoršalo prebačen je iz Dagestana u jednu moskovsku bolnicu. Iako se prvo sumnjalo na to da ima upalu pluća, daljnje su pretrage pokazale da je Abdulmanap bio pozitivan na COVID-19 što mu je, kako su tada javljali ruski mediji, uzrokovalo probleme sa srcem. Stariji Nurmagomedov je u međuvremenu operiran, a neko je vrijeme proveo i u induciranoj komi.

Abdulmanap je danas budan, a njegov sin Khabib koji ga svakodnevno posjećuje tvrdi da ga otac prepoznaje, ali da verbalne komunikacije još uvijek nema jer je priključen na razne medicinske aparate.

"Njegovo stanje je i dalje ozbiljno i on je pod intenzivnom njegom. Koronavirus je iza njega, ali je ostavio posljedice na bubrege i srce", otkrio je, prema prijevodu RT Sporta, Khabib za Channel One Russia.

Mixed martial arts (MMA) fighter Khabib Nurmagomedov and and his father Abdulmanap Nurmagomedov give a press conference in Moscow on November 26, 2018. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
Abdulmanap i Khabib Nurmagomedov

"Posjećujem ga, on me prepoznaje, ali komunikacije nema jer je priključen na sve te uređaje. Svakog dana me puste i provedem s njim pola sata. Držim ga za ruku, a kad ga pitam: 'Tata, prepoznaješ li me?' On mi gestikulira i da mi do znanja", nastavlja UFC-ov prvak.

Iako je stanje još uvijek ozbiljno, Khabib tvrdi da ima potpuno povjerenje u doktore koji se skrbe o njegovom ocu.

"Oni su među najboljim doktorima na svijetu. Ne brinem se i hvala im. Za ovo će trebati vremena jer su posljedice vrlo ozbiljne, a oporavak će biti dug i težak", dodaje Khabib.

Unatoč svemu što prolazi s ocem, jedan od najboljih i najpopularnijih boraca svijeta trenira svakoga dana.

"Pripremam se i treniram svakodnevno jer znam da bi moj otac volio da budem u dobroj formi. Njemu se definitivno ne bi sviđalo da zbog njega propustim trening. U to sam siguran. A trening mi pomaže u borbi protiv stresa. Vratit ćemo s najesen i obraniti našu titulu", poručuje Khabib pred kojim bi, najvjerojatnije u rujnu, trebao biti meč s privremenim prvakom i prvim izazivačem - Justinom Gaethjeom.

Linker
15. travanj 2024 18:37