UFC

Till ekspresno uskočio u sam vrh srednje kategorije, Shahbazyan i Rozenstruik prijete

Darren Till
 screenshot/Youtube
UFC je objavio osvježene rang ljestvice kategorija, a najvažnija promjena dogodila se u srednjoj kategoriji, gdje je Darren Till iskoristio priliku ekspresno postati Top 5 borac. Edmen Shahbazyan u istoj je kategoriji došao do Top 10, Jairzinho Rozenstruik debitirao je na teškaškoj, a vrlo bitan pomak u povratku vrhu napravio je Kevin Lee.

Nakon što je odradio rekordno brzi uspon u velter kategoriji (odmah na sedmo pa na drugo mjesto), čini se kako bi Darren Till mogao tako nešto napraviti i u srednjoj kategoriji. Debi borba i pobjeda u neizvjesnoj borbi protiv Kelvina Gasteluma odmah ga je bacila na peto mjesto i u nekim kombinacijama mu već iduća borba može biti za poziciju prvog izazivača. Kelvin Gastelum pao je čak tri mjesta pa je tako njegovo dosadašnje četvrto zauzeo Jarred Cannonier, a on će povratak prema vrhu morati tražiti s trenutne sedme pozicije.

Veliki skok unutar srednje kategorije napravio je Edmen Shahbazyan, koji je dva tjedna prije 22. rođendana uskočio u Top 10. Ovom borcu namjera je postati najmlađi prvak u UFC povijesti i na jako dobrom je putu prema tome. U jednoj kategoriji niže, u velteru, najvažnija informacija je pad Natea Diaza sa sedmog na deveto mjesto te skok svih boraca od 11. do 15. mjesta na jednu poziciju više. Naime, deseti je bio Till, koji je promjenom kategorije uklonjen s ovog popisa. Na 15. mjestu debitirao je tako Geoff Neal.

Jairzinho Rozenstruik uskočio je na 14. mjesto teškaške ljestvice, no već idućeg mjeseca imat će priliku postati još bolji, budući da će se boriti protiv šestoplasiranog Alistaira Overeema. Blagoi Ivanov pao je s osmom mjesta na deseto. S desetog na osmo, ali u lakoj kategoriji, skočio je Kevin Lee nakon impresivne pobjede protiv Gregora Gillespieja, koji je pao s 12. na 11. mjesto. Corey Anderson je pobjedom nad Johnnyjem Walkerom skočio na peto mjesto poluteške, što se zapravo može smatrati četvrtim, budući da je nejasno kako se na vrhu ljestvice ove kategorije i dalje nalazi Daniel Cormier.

Na pound-for-pound ljestvici nije bilo promjene, a poredak u svim kategorijama možete vidjeti OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 23:19