UFC

Till i Whittaker se nikako ne mogu složiti oko toga tko je bolji udarač

Robert Whittaker i Darren Till
 screenshot
UFC-ove zvijezde iz srednje kategorije bacile su se u analizu, a mišljenja su, očekivano, različita

Darren Till i Robert Whittaker bit će glavne zvijezde UFC on ESPN 14 priredbe koja se u noći sa subote na nedjelju održava na Otoku Yas.

Iako UFC nije ništa službeno potvrdio, lako je moguće da pobjednika čeka meč za titulu. No, puno će toga ovisiti i o raspletu borbe između Israela Adesanye i Paula Coste, koja, prema Dani Whiteu, još uvijek nije službeno potvrđena. Spomenimo pored toga i da je tu Jared Cannonier koji strpljivo čeka svoju priliku...

U svakom slučaju, i za Whittakera i za Tilla ovo je vrlo bitan meč. Svaki od njih uvjeren je da ima prednost, a u analizi su se razilazili kod jedne stvari - tko je bolji udarač?

"Mislim da je Rob vjerojatno iskusniji hrvač, malo je bolji u tom segmentu. Jiu-jitsu? Ne znam kome bih tu dao prednost. A što se tiče udaračkih tehnika, tu mi nije ni blizu, ali svjestan sam toga da bi se mogao pojaviti i pokazati mi nešto novo", izjavio je Till na druženju s medijima.

Whittaker ipak ima nešto drugačije mišljenje, ali priznaje kako borac iz Liverpoola ima opasnu lijevu ruku.

"On zna da je najopasniji s tom lijevom rukom, ali mislim da on meni više odgovara kao protivnik nego što ja odgovaram njemu. Zašto? Jer mogu zaprijetiti iz puno više oružja. U svom arsenalu imam puno opasnih udaraca, a pored toga sam i kreativan. Postoji toliko kuteva iz kojih mogu zaprijetiti i koje mogu iskoristiti. A sve što on ima je ta lijeva ruka. Ostalo je na mojoj strani. Svjestan sam da se toga moram paziti, on ju dobro koristi i nokautirao je više protivnika. Moram to poštovati, ali mora i on biti svjestan svega onoga s čime ga ja mogu napasti", rekao je pak bivši prvak kojemu će ovo biti prvi nastup od gubitka titule.

Linker
25. travanj 2024 09:47