UFC

T.J. Dillashaw broji dane do kraja suspenzije: 'Vraćam se borbom za naslov prvaka'

T.J. Dillashaw
 screenshot/Youtube
Još je samo devet mjeseci ostalo do kraja suspenzije za bivšeg UFC prvaka bantam kategorije. T.J.-a Dillashawa. On se polako vraća u puni trening s ciljem da u top formi dočeka povratak, za koji je rekao kako mu je obećana borba za vraćanje titule već u prvom nastupu.

Dokaz kako vrijeme itekako leti podatak je koji nam otkriva kako je već prošlo više od 15 mjeseci od borbe T.J.-a Dillashawa i Henryja Cejuda, odnosno od pozitivnog doping testa koji je bivšem prvaku bantam kategorije uzrokovao gubitak pojasa, veliki pad ugleda u svijetu sporta, ali i dvije godine zabrane nastupanja.

Njegov doping pad bio je jedan od najtežih mogućih u borilačkom sportu, a ono što je ipak ostavilo pozitivan dojam je činjenica da on od toga nije bježao. Priznao je što se dogodilo još i prije nego su službena tijela objavila, odrekao se naslova prvaka prije nego što bi mu ga UFC oduzeo te je odmah pred komisijom priznao krivnju. Svjestan da mu slijede dvije godine izvan borilišta, odlučio je što prije ostaviti to iza sebe i posložiti životne prioriteta. Oni će uskoro ponovo na novu prilagodbu, budući da bi se T.J. mogao boriti u siječnju iduće godine i to odmah za pojas prvaka koji je imao u svom vlasništvu prije nego je suspenzija krenula.

"Rekli su mi kako ću se boriti za titulu čim se vratim, no nije mi to trenutno najvažnije. Napravio sam pogrešku i mislim kako nemam pravo bilo što tražiti. Naravno, da ja mogu birati, odabrao bih borbu za titulu ili barem protiv nekoga iz Top 5 da dokažem kako zaslužujem tu borbu. Mislim da bi to imalo smisla. Očekujem samo da me odmah bace ozbiljnim protivnicima jer želim taj pojas. On je zapravo i dalje moj", rekao je Dillashaw u razgovoru za MMA Junkie.

Dvije godine izvan nečega u čemu ste gotovo cijeli život i što je zapravo vaš posao je strašno dugo razdoblje i svakako je najteže bilo na samom početku prihvatiti da tako što slijedi.

"U početku je bilo jako teško. Onda sam prošao kroz dvije operacije ramena jednu za drugom i sve je to bilo samo dodatak. S vrha svijeta sam odjednom završio na dnu. Neću lagati, bilo je jako teško, no pomoglo je to što sam oduvijek mentalno jak. U posljednje vrijeme sam jako naporno radio i ovo će na kraju ispasti jedna od najboljih pauza koje sam imao. Osim toga, mogao sam se posvetiti drugim stvarima u životu. Napravio sam nešto što ću zauvijek žaliti i platio sam cijenu. Nije u redu reći da mi je sve to zapravo bio blagoslov, jer nikad ne bih isti postupak ponovio, no tako izgleda", otkrio je.

Dillashaw je u veljači napunio 34 godine, tako da bi se trebao vratiti nešto kratko prije svog 35. rođendana. U karijeri je do sada ostvario 16 pobjeda i četiri poraza. Titulu prvaka bantam kategorije osvajao je dva puta te je tri puta istu obranio. Izgubio ju je tek od Dominicka Cruza početkom 2016. godine., porazom podijeljenom sudačkom odlukom s kojom se mnogi nisu složili.

Linker
21. travanj 2024 17:04