UFC

UFC borac suspendiran na šest mjeseci: Koristio kokain i opasnu drogu fentanyl!

Dequan Townsend
 Instagram
Novi dan, nova žrtva USADA-ine borbe protiv dopinga. Najnoviji UFC-ov borac koji je pao na doping testu je Dequan Townsend, koji je radi toga izbivao iz borilišta šest mjeseci.

USADA je na svojim službenim stranicama objavila da je Townsend pao na testiranju 28. lipnja prošle godine tijekom UFC on ESPN+ 24 eventa na kojem je i sam nastupio. Ispada da je Townsend zapravo koristio kokain i drogu, odnosno opiodni analgetik, fentanyl, za koji se često može pročitati da je izuzetno opasan i štetan. Naime, u tijelu UFC borca su pronađeni metaboliti (ostaci) kokaina u obliku benzoylecgoninea i metaboliti fentanyla - norfentanyln.

Iako ove suspstance ne utječu na performanse boraca, prema pravilima UFC-ove anti-doping politike, one su zabranjene i radi toga će borac snositi posljedice. Prvotna suspenzija u trajanju od dvije godine mu je skraćena na samo šest mjeseci jer je pristao sudjelovati u rehabilitaciji. S obzirom da se radi o retroaktivnoj kazni od datuma kada je pao na doping testu, ovog borca ćemo vidjeti već 25. siječnja na UFC Fight Night priredbi u Minneapolisu protiv Bevona Lewisa.

33-godišnjem Townsendu je meč protiv Dalcha Lungiambule bio prvi u UFC karijeri, a izgubio je prekidom u trećoj rundi. Dvoboj je prihvatio samo dva tjedna ranije pa ne čudi da nije pazio što je u sebe unosio neznajući da će uskoro biti testiran od strane rigorozne USADA-e.

Linker
25. travanj 2024 03:12