UFC

UFC borce u Las Vegasu čekaju nove epidemiološke mjere

 screenshot
Dok se još uvijek čeka i službena potvrda komisije za održavanje idućih UFC priredbi u Las Vegasu, objavljene su nove mjere kojih će se sudionici istih morati pridržavati. I bit će to još strože nego u Jacksonvilleu, gdje su održane posljednje tri priredbe.

Za razliku od Jacksonvillea na Floridi, gdje su svi sudionici više puta morali biti testirani te im je kretanje djelomično ograničeno, ovdje će situacija biti drugačija, zapravo sudionici će imati vrlo malo slobode kretanja sve do njihovih nastupa.

Komisija savezne države Nevade već je u dogovoru s UFC-om odabrala pravila kojih će se svi morati pridržavati, da bi se borilački programi nesmetano održali. Od obaveznih testiranja pa do držanja distance, ali i samoizolacije koja se na Floridi nije provodila u ovakvoj mjeri.

Ukratko, borci i članovi njihovih timova bit će testirani čim dođu u hotel, nakon čega će završiti u obaveznoj samoizolaciji dok ne dobiju rezultate. U tim trenucima zabranjeni su im kontakti s bilo kime osim članovima njihovog tima i tek nakon negativnog COVID-19 testa njihova će borba postati službena.

Slična procedura odradit će se i nakon vaganja, koje će također biti strogo kontrolirano te međusobni susreti boraca dok čekaju na svoj red bi trebali biti izbjegnuti. Borci i članovi timova će nakon toga još jednom biti testirani te ponovno upućeni na samoizolaciju u kojoj će se morati nalaziti sve do trenutka kad bude bilo potrebno krenuti prema dvorani na dan borbe. U spomenutoj samoizolaciji bit će im osigurani uvjeti za trening i zagrijavanje.

Procedura ponašanja nakon borbe još uvijek nije poznata, kao niti to hoće li se intervjui ovog puta morati odrađivati s distance. Joe Rogan prošli put je tako nešto odbio pa su UFC i komisija Floride pristali to odraditi na standardni način, no komisije Nevade mogla bi biti stroga i odrješita po svakom sigurnosnom pitanju.

Linker
26. travanj 2024 11:46