UFC

Gilbert Burns: 'Pozitivan COVID-19 test bio mi je blagoslov'

Gilbert Burns
 screenshot/YouTube
Jedan od boraca kojima je COVID-19 ove godine uskratio veliku priliku je Gilbert Burns

Prvi srpanjski UFC-ov posjet Fight Islandu trebao je donijeti borbu Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa za titulu prvaka velter kategorije. No, već kad je bio u Las Vegasu i spremao se za let koji bi ga odveo u Abu Dhabi, Burns je dobio pozitivan COVID-19 test te je uklonjen iz borbe.

Tamo ga je zamijenio Jorge Masvidal, koji je na kraju zajedno s Usmanom izborio status najgledanije UFC priredbe u ovoj godini. Istu je gledao i Burns te priznaje kako mu nije bilo lako.

"Gledao sam tu borbu i gotovo su mi suze krenule kad je Masvidal krenuo prema borilištu, to sam trebao biti ja. Suzdržao sam se jer su mi djeca bila sa mnom, no uistinu sam umalo zaplakao kad je ulazio. Bila je to moja velika prilika", rekao je u razgovoru za MMA Fighting.

Ipak, priznao je kako ga je pozitivan test zapravo spasio. Objasnio je kako nikako ne bi bilo dobro za njega da je koji slučajem bio negativan, budući da ga je bolest ozbiljnije pogodila.

"No, bolje da se nisam borio. Znam da to zvuči čudno, no da sam nekim slučajem bio negativan, svejedno bih otišao u borbu i nastupio, iako se nisam osjećao dobro. Nemojte me krivo shvatiti, ja sam osoba koja ne otkazuje borbe. Kako god se osjećao ću nastupiti i dati svoj maksimum. Nema šanse da ikada otkažem, a posebno borbu za titulu. Ne znam bi li u tom trenutku to bilo dovoljno, no ne bih odustao. No, gledajući da sam iz borbe otpao kad mi je počelo biti loše, svakako to vidim kao blagoslov", rekao je, otkrivši kako je zapravo jedini od svih članova tima imao problema:

"Bilo je vrlo čudno. Moja tri trenera i trening partner Aung La N Sang su svi bili pozitivni i nitko nije imao nikakvih simptoma. To mi je sve zbog toga bilo jako čudno. Meni je proces trajao jako dugo, čak mjesec dana nakon oboljenja nisam se još u potpunosti vratio na sto posto."

Burns i Usman nakon toga su se trebali boriti u prosincu, da bi i ta borba bila otkazana. Kako sada stvari stoje, čini se da će se njihova borba napokon dogoditi u veljači, na UFC 258 priredbi.

Linker
19. travanj 2024 12:51