UFC

UFC će ponovno pokušati dogovoriti Korean Zombieja protiv Ortege

Ortega vs. Zombie
 UFC
UFC bi ovih dana trebao krenuti u nove pregovore s Brianom Ortegom i Chan Sung Jungom po pitanju novog datuma njihove borbe, nakon već nekoliko neuspjeha u održavanju iste. Osim toga, potvrđeno je kako bi pobjednik trebao biti idući izazivač za titulu prvaka perolake kategorije.

Borba između Briana Ortege (14-1, 6-1 UFC) i "Korean Zombieja" Chan Sung Junga (16-5, 6-2 UFC) u raznim je kombinacijama već preko godinu dana, odnosno otkako je Ortega posljednji put nastupio. Bilo je to u prosincu 2018. godine kad je doživio prvi poraz u karijeri i to u napadu na titulu prvaka. Max Holloway ga je prebio i nanio mu nekoliko ozljeda koje su uvjetovale oporavak, no tijekom istog je došlo do još nekoliko ozljeda. Ortega se napokon trebao vratiti u prosincu prošle godine, upravo borbom protiv Junga.

Ipak, ozlijedio se te je umjesto njega uskočio Frankie Edgar kojeg je Korejac savladao i našao se u jako dobroj poziciji na vrhu kategorije. Očekivalo se kako će doći do novog ugovaranja borbe protiv Ortega, posebno nakon incidenta s UFC 248 priredbe, kad su izbili problemi između Ortege i Jungovog prijatelja, glazbene zvijezde Jaya Parka. Inače mirni i staloženi Ortega priznao je kako je preburno reagirao te se spomenutom ispričao, no jasno je kako smo tom cijelom situacijom dobili još samo jednu referencu za održavanje borbe.

Da će do njihove borbe uskoro doći potvrdio je i Dana White koji je oduševljen samom idejom te je pobjedniku obećao napad na titulu, nakon što svoj revanš odrade Alexander Volkanovski i Max Holloway.

"Ortega i Korean Zombie će se boriti. Sjećate li se kad sam istupio i rekao kako će borba između Fergusona i Gaethjea biti sjajna i da nemam nikakve sumnje u to. Sada vam to isto govorim za ovu borbu. Nema šanse da ta borba bude dosadna. A pobjednik iste postat će idući izazivač", najavio je predsjednik UFC-a.

Oko datuma se nije ništa spominjalo, no za očekivati je kako se misli na srpanj i jednu od priredbu na "Fight Islandu".

Linker
26. travanj 2024 23:16