UFC

UFC ima jednog hrabrog teškaša: 'Kad pobijedim Overema, borit ću se protiv Ngannoua

Walt Harris
 screenshot/Youtube
Francis Ngannou u posljednje vrijeme podosta glasno izražava svoje nezadovoljstvo time što mu UFC ne ugovara borbu. Prije svega je tu problem nedostatak protivnika za 'Predatora', no on bi se mogao riješiti do kraja ove godine. Naime, UFC-ov teškaš Walt Harris želi se boriti protiv Ngannoua. Prije toga ima samo jedna prepreka, njegova ugovorena borba protiv Alistaira Overeema.

UFC ima nekoliko nezadovoljnih zvijezda, ali vjerojatno najveća od njih je Francis Ngannou. Nakon što je ove godine savladao Caina Velasqueza i Juniora Dos Santosa, Kamerunac je vjerovao kako je napravio dovoljno za novi napad na titulu. No, pobjeda Stipe Miočića nad Danielom Cormierom malo mu je promijenila planove, budući da je treća borba spomenute dvojice ono što UFC želi vidjeti.

"Pa oni moraju učiniti nešto s mojom situacijom. Želim prokleti odgovor. Želim znati u kakvoj sam poziciji i što radim ovdje? Rangiran sam kao drugi, a svi ostali imaju ugovorene borbe. Dok ja izgledam kao nekakav očajan lik koji pokušava doći do borbe", ovih je dana svoje nezadovoljstvo izrazio Ngannou koji se prema svemu sudeći ove godine neće više boriti.

Postoji jedan borac spreman odgovoriti na ono što Ngannou nudi, samo što bi i njihova borba bila moguća tek iduće godine. I to ako spomenuti borac riješi ispit koji ga čeka 7. prosinca. Radi se o Waltu Harrisu, a spomenuti ispit na UFC on ESPN 7 priredbi mu je Alistair Overeem.

"Netko mi je poslao članak u kojem se piše o tome kako je Ngannou frustriran te kako je spomenuo i moje ime. To je borba koju zapravo oduvijek želim, tako da se nakon što pobijedim Overeema mogu boriti protiv njega. To bi zapravo bila prilika da činim ono to sam ovdje došao činiti. To je tip borac protiv kakvih najbolje izgledam i mislim da istima donosim nešto s čim se još nisu susreli", rekao je Harris u razgovoru za MMA Junkie.

Nakon neočekivano lošeg starta u UFC-u, 36-godišnji Harris (13-7, 6-6 UFC) trenutno je u nizu od tri pobjede, a na službenom poretku kategorije nalazi se na desetom mjestu. Ako uspije 7. prosinca savladati Overeema, postat će legitiman kandidat za izazivača. Kao takav bi vrlo lako mogao biti pravi protivnik za Predatora, a ta borba bi svakako trebala donijeti idućeg izazivača.

Linker
20. travanj 2024 06:41