UFC

UFC naredio dvojici bivših prvaka napuštanje Brazila i dolazak u SAD

Shogun Rua
 screenshot/Youtube
Sve je očitije kako se UFC 250 priredba planira preseliti iz Sao Paula na neku od američkih lokacija. Tako je došao i zahtjev UFC-a prema dvojici bivših prvaka, Joseu Aldu i Mauriciju 'Shogunu' Rui da prvom prilikom, u skladu s mogućnostima, napuste Brazil i doputuju u SAD.

Kako je Brazil jedna od država u kojoj se najveći problemi s epidemijom koronavirusa tek očekuju, jasno je da su šanse za održavanja UFC 250 priredbe u Sao Paulu sve manje.

Datum programa koji bi trebali predvodi Henry Cejudo i Jose Aldo je 9. svibnja, ali neki sudionici su već tražili premještanje priredbe na sigurniju lokaciju. Prva je to javno učinila Amanda Nunes, koja na istoj priredbi treba braniti titulu prvakinje perolake kategorije. Ona je tražila selidbu programa na Floridu, gdje ona inače živi i trenira, a to je podržala njena izazivačica Felicia Spencer.

Čini se kako i UFC razmišlja na taj način. Naime, kako je prenio novinar Aaron Bronsteter, a originalno vijest dobio Combate, promocija je od Josea Alda i Shoguna Rue zahtijevala da što prije napuste Brazil i doputuju u SAD. Aldo se trenutno nalazi u samoizolaciji kojoj je pristupio da bi mogao odraditi trening kamp zajedno s nekoliko boraca koji su poduzeli iste mjere. On bi protiv Heryja Cejuda trebao napasti titulu prvaka bantam kategorije. Shogun bi se trebao boriti protiv Rogeira Nogueire.

Combate za sada nije dobio informacije kako je nešto ovako zatraženo od drugih boraca koji bi na spomenutoj priredbi trebali nastupiti pa tako ne možemo biti sigurni niti namjeravaju li ostaviti isti planirani program. Inače, posljedja UFC priredba prije trenutne globalne pandemije održana je upravo u Brazilu, prije nešto manje od mjesec dana. Dogodilo se to bez gledatelja u dvorani, no trenutne mjere u najmnogoljudnijoj državi Južne Amerike su takve da više niti to nije moguće.

Linker
19. travanj 2024 14:26