UFC

UFC naredio Jessici Andrade da napusti Brazil i doputuje u Las Vegas

Jessica Andrade
 Instagram
Čini se da UFC ipak ima ozbiljne namjere održati svoju UFC 249 priredbu. Naime, javili su se bivšoj prvakinji slamka kategorije i planiranoj sudionici sunaslovne borbe, Jessici Andrade te od nje zatražili da što prije napusti Brazil i doputuje u Las Vegas, da joj se ne bi ispriječila zabrana napuštanja države koja u Brazilu još uvijek nije na snazi.

Andrade bi trebala nastupiti u sunaslovnoj borbi UFC 249 priredbe, gdje bi se trebala boriti protiv Rose Namajunas. Ona se trenutno nalazi kod kuće u Brazilu i trenira u kontroliranim uvjetima. Ipak, to neće još dugo biti tako budući da je danas kontaktirana od strane UFC-a te je od nje zatraženo da u utorak ili srijedu napusti Brazil te doputuje u Las Vegas gdje bi se nastavila pripremala u UFC-ovom trening centru te kako njen nastup ne bi došao u pitanje. Ona će to i napraviti, iako to znači da se neko vrijeme neće moći vratiti kući. Naime, Brazil je na 30 dana zabranio ulazak u državu, no to isto ne vrijedi za njeno napuštanje. Barem u ovom trenutku.

"Ako je borba u Brooklynu, Las Vegasu ili nekom drugom mjestu, onda je sigurno i borit ću se. Borila sam se na raznim mjestima u svijetu pa mi lokacija ne predstavlja problem. No, važno je paziti na sebe te ostati siguran i zdrav. Ja treniram i fokusirana sam na borbu. Vjerujem da će uskoro sve biti u redu, da će broj zaraženih krenuti padati i da će virus nestati. Tada ćemo saznati gdje se borimo", rekla je Andrade nedavo u razgovoru za MMA Fighting.

Priznala je kako nije zabrinuta za sebe nego za svoje bližnje te da će odraditi svoje ugovorom određene obaveze, no da nema ništa protiv ako se njena borba protiv Namajunas, kao i cijela priredba, otkaže.

"Financijski gledano sam dobro. I da se ova borba ne dogodi, mogu dobro živjeti do moje iduće borbe. Molimo se da ljudi ostanu zdravi i da virus nestane, to je ono što nas sve brine", dodala je na tu temu.

Ipak, ovaj potez UFC-a mogao bi značiti kako promocija uistinu namjerava održati priredbu, a sve se čini kako bi UFC-ov kompleks u Las Vegasu mogao istu ugostiti. Trebat će samo dobiti dozvolu komisije i onda je sve moguće.

Linker
20. travanj 2024 04:56