UFC

UFC otpustio 12 boraca, dva imena privukla posebnu pozornost!

 Screenshot (YouTube)
UFC se odlučio na nove rezove, a prema informacijama kojima raspolaže MMA Junkie, čak 12 boraca je dobilo otkaz.

Među imenima posebno iskače ono Curtisa Millendera (17-5), velteraš koji se po mnogima iznenađujuće našao na ovoj listi.

Curtisov start u Octagonu bio je impresivan. U prva tri nastupa svladao je velika imena među koja ubrajam Thiaga Santosa, Maxa Griffina i Siyara Bahadurzadu. 31-godišnji Amerikanac je zahvaljujući tim pobjedama ušao i u TOP 15 velter kategorije, ali onda je doživio dva poraza nakon kojih UFC očito nije imao razumijevanja. Prvo ga je u ožujku ove godine ugušio Elizeu Zaleski dos Santos, a potom ga je i odlukom svladao Belal Muhammad.

Od zvučnijih imena, otkaz je dobio i Manny Bermudez (14-2). Borac kojeg se nekoć smatralo jednim od najvećih talenata bantam kategoriji imao je previše problema sa skidanjem kilograma. I njegova je UFC karijera, baš poput Millenderove krenula s 3-0 u Octagonu. No on je u toj trećoj pobjedi 'pao' na vaganju, potom je isto napravio i u prvom porazu protiv Caseyja Kenneyja. Uslijedio je zatim njegov transfer u perolaku, no i tamo ponovno ima problema i premašuje dozvoljenu granicu te upisuje poraz od Charlesa Rose. To je bila kap koja je prelila čašu...

Spomenimo i da je UFC odlučio otkaz uručiti i Talijanu Danilu Belluardu (12-5). 'Caterpillar' je u Octagonu nastupio samo dvaput i oba je puta poražen tehničkim nokautom. Belluarda se možda najbolje sjećate iz njegovih FFC dana, posebno vrijedi istaknuti da je sudjelovao na FFC 27 priredbi kada ga je u meču za pojas lake kategorije prekidom u prvoj rundi zaustavio hrvatski borac Luka Jelčić.

12 novih otkaza u UFC-u:

Curtis Millender (3-2 UFC)

Manny Bermudez (3-2 UFC)

Andre Soukhamthath (2-5 UFC)

Henry Briones (1-4 UFC)

Derrick Krantz (0-2 UFC)

Thomas Gifford (0-2 UFC)

Kyle Stewart (0-2 UFC)

Danilo Belluardo (0-2 UFC)

Nohelin Hernandez (0-2 UFC)

Yoshinori Horie (0-1 UFC)

Maia Stevenson (0-1 UFC)

Azamat Murzakanov (0-0 UFC)

Linker
01. svibanj 2024 23:40