UFC ponovno bacio rukavicu Bellatoru, najavljen Fight Night na datum debija Cris Cyborg

Bellator je još prije nekoliko tjedana objavio kako će njihova najzvučnija prinova, Cris Cyborg, debitirati 25. siječnja iduće godine na Bellator 238 priredbi te kako će odmah napasti pojas perolake kategorije borbom protiv Julije Budd. Sad im je UFC bacio rukavicu u lice najavom svog Fight Nighta za taj isti datum.

UFC će po prvi put svoj Octagon dovesti u Raleight, grad u saveznoj državi Sjeverna Karolina. Za sada nije poznata niti jedna borba koja će se naći na tom programu, ali neki spektakularan popis borbi ne trebamo očekivati. No, UFC ovakve poteze uvijek radi s ciljem.

Taj cilj je preuzimanje dijela publike Bellatoru i to prije svega one vjerne MMA publike koja će svoju pažnju posvetiti priredbi koja ih najviše zanima. Većina takvih fanova bira UFC ili barem najveći dio vremena daju njihovom programu, posebno zbog toga što Bellator može kontrirati tek s nekoliko borbi. Pa čak i ako odnesu "pobjedu" u ovom dvoboju, prije svega zahvaljujući borbi Cyborg i Budd, rezultat će im biti puno slabiji nego da nemaju konkurenciju u programu najveće svjetske promocije.

Bellator za sada nije najavio još niti jednu dodatnu borbu glavnog programa, a sad je pitanje hoće li ova odluka ikako utjecati na to. UFC ima dovoljno resursa da ovakvim priredbama mogu žrtvovati dio publike i zarade, posebno jer je riječ o Fight Night priredbi kakve se emitiraju na ESPN+ platformi. Bellator za ovakve poteze mora biti spreman, jer rat za MMA publiku je nemilosrdan.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!