UFC

UFC priprema novu borbu za Ganea, čeka ga bivši teškaški prvak

Ciryl Gane
 screenshot
UFC je odlučio uskoro ugovoriti novu borbu za Ciryla Ganea, a ime protivnika itekako je zvučno

Nakon što je borba Ciryla Ganea i Ante Delije otkazana, UFC je brzo krenuo raditi na pronalasku novog protivnika za talentiranog francuskog teškaša, koji ove godine još uvijek nije uspio nastupiti. Ako je vjerovati onome što je danas rekao Dana White, mogla bi mu uslijediti borba u kojoj će se itekako dobro moći vidjeti njegova trenutna kvaliteta.

Naime, Dana White je tijekom današnje konferencije za medije na Fight Islandu otkrio kako trenutno rade na borbu u kojoj bi se Gane okušao protiv Juniora Dos Santosa. Bivši prvak trenutno nije u najboljoj formi te dolazi iza nekoliko više nego neugodnih poraza, ali je i dalje borac koji je ozbiljan ispit svakome, posebno onima koji vjeruju kako već sad imaju kvalitetu za sami vrh.

Za sada se ne zna ništa više od toga, dakle mjesto održavanja niti datum kad bi otprilike moglo doći, kao niti to kakav je zapravo stav Dos Santosa prema toj borbi. Cigano je trenutno na tri poraza u nizu, a sve je doživio nokautom. Bolji od njega redom su bili Francis Ngannou, Curtis Blaydes i Jairzinho Rozenstruik. Borba protiv Ganea bila bi zanimljiva iz razloga što bi imao priliku ugasiti hype koji se oko francuskog borca stvara, ali isto tako nije nikome svejedno u ovakvoj situaciji prihvatiti borbu protiv nekoga čije najbolje vrijeme tek dolazi.

Gane je u svojih šest dosadašnjih borbi pokazao puno toga, a ovakva borba bila bi mu prilika da pokaže još više. Sad je na njemu i planiranom protivniku da istu prihvate.

Linker
24. travanj 2024 23:22