UFC

UFC prokomentirao Perryjev incident, objašnjeno kakve mu sankcije slijede

Mike Perry i Latory Gonzalez
 Instagram
Stigao je komentar UFC-a na teški jučerašnji incident njihovog borca Mikea Perryja

Nakon što je MMA javnost jučer neugodno šokirala snimka koja prikazuje nedolično ponašanje UFC-ovog borca velter kategorije, Mikea Perryja, pojavio se i komentar njegovog poslodavca. Iz UFC-a su reagirali službenim priopćenjem, kroz koje se odmah saznalo hoće li Perryja dopasti neke sankcije. Mnogi su vjerovali kako bi ovaj incident čak mogao rezultirati krajem njegove karijere, posebno jer je tijekom svog "ludila" udarcem na pod poslao mušku osobu starije dobi.

"U UFC-u smo svjesni snimke koja se jučer pojavila, a tiče se Mikea Perryja te smo također zabrinuti. Ono što je on pokazao nije lice naše organizacije. Perry se ispričao za svoje ponašanje i svjestan je kako je djelovao na svoju vlastitu sramotu, ali da je isto tako njegovo ponašanje negativno djelovalo i na UFC. Dodatno je priznao kako vjeruje da ima problema vezanih uz konzumiranje alkohola te kako će potražiti profesionalnu pomoć. UFC je obavijestio Perryja kako mu neće ponuditi borbu sve dok ne prođe program kojim bi mu se trebalo pomoći, a on je tu odluku odmah prihvatio", glasi priopćenje najveće svjetske MMA organizacije.

Perry je dakle na kraju dobro prošao. Ne tako davno su slični incidenti rezultirali instantnim otkazom iz UFC-a. No, čini se kako Conor McGregor nije promijenio pravila UFC-a jedino po pitanju financijskog tretmana boraca, nego i neka druga. Da je Perry dobio otkaz, vjerojatno bi previše ljudi pitalo zašto se isti pravilnik nije upotrijebio i na najvećoj zvijezdi.

Linker
26. travanj 2024 09:42