UFC

UFC se obratio službenim priopćenjem u vezi UFC 249 priredbe

Khabib vs. Ferguson
 UFC
Nakon što je savezna država New York i službeno suspendirala održavanje UFC 249 priredbe u Barclays Center dvorani, UFC se obratio fanovima sa službenim priopćenjem putem kojeg su još jednom potvrdili kako priredbu namjeravaju održati.

Do planiranog datuma UFC 249 priredbe preostalo je još mjesec dana, a najveća svjetska MMA promocija nema namjeru odustati od spektakla za koji se očekuje kako bi mogao biti jedan od najuspješnijih u njihovoj povijesti. Poseban uspjeh mogao bi doživjeti ako bude jedan od rijetkih velikih sportskih događaja u travnju koji će se uistinu dogoditi i UFC na tako nešto apsolutno računa. Ne treba zbog toga čuditi što već danima govore kako će se događaj planiran za 18. travnja održati u svakom slučaju. To su potvrdili i službenim priopćenjem na službenim web stranicama promocije, nedugo nakon što je New York objavio kako neće UFC-u dati dozvolu za održavanje programa na planiranoj lokaciji.

"Kao što je ranije potvrđeno, priredba se neće održati u Barclays Centru u Brooklynu. Odluka je donesena u skladu s uputama Komisije New Yorka te u skladu s restrikcijama savezne države New York po pitanju javnih okupljanja. Preostali detalji, uključujući novu lokaciju, bit će objavljeni čim budu potvrđeni. Vlasnici ulaznica mogu zatražiti povrat novca. Narudžbe telefonom i preko interneta bit će automatski poništene, a novac vraćen. UFC se nada povratku u Brooklyn čim to bude moguće."

UFC-u je glavno održati borbu Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona te se trenutno ne može znati kakav im je plan po pitanju preostalih borbi. Kao zamjenska lokacija trenutno najbolje kotira Dubai, gdje je pandemija pod kontrolom. Do sada je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zabilježeno 113 slučajeva bolesti, no u posljednja 24 sata niti jedan novi. Osim toga, jedna su od država s najbolje organiziranim testiranjem te nemaju niti jedan smrtni slučaj.

UFC-u bi ipak na kraju planove mogla poremetiti eventualna odluka o zabrani putovanja kakve trenutno većina najugroženijih država ozbiljno razmatra. U tom slučaju Ferguson ne bi mogao napustiti SAD, koji je do sada zabilježio gotovo deset tisuća slučajeva bolesti COVID-19 uz 155 smrtnih slučajeva.

Cijeli planirani program UFC 249 priredbe pogledajte ispod teksta.

Khabib Nurmagomedov (c) vs. Tony Ferguson
Jéssica Andrade vs. Rose Namajunas
Magomed Ankalaev vs. Ion Cuțelaba
Islam Makhachev vs. Alexander Hernandez
Jeremy Stephens vs. Calvin Kattar

Uriah Hall vs. Ronaldo Souza
Lyman Good vs. Belal Muhammad
Khama Worthy vs. Ottman Azaitar
Ben Rothwell vs. Gian Villante
Sijara Eubanks vs. Sarah Moras
Karl Roberson vs. Makhmud Muradov

Linker
26. travanj 2024 19:38