UFC

UFC službeno reagirao na Jacareovu situaciju: 'Sustav djeluje, nastavljamo po planu!'

Uriah Hall, Dana White i Jacare Souza
 screenshot/YouTube
UFC i Dana White su vrlo zadovoljni svime odrađenim po pitanju pozitivnog COVID-19 testa Ronalda 'Jacare' Souze, borca koji je danas trebao nastupiti na UFC 249 priredbi. Njegova je borba otkazana, a UFC planira dalje nastaviti po planu te su izrazili zadovoljstvo što se pokazalo kako njihov sustav djeluje.

Kako stvari stoje, održavanje UFC 249 priredbe za sada nije ugroženo, unatoč tome što se pozitivan test na COVID-19 pojavio kod jednog od boraca koji su trebali nastupiti. Otkriveno je kako su zapravo na tako što bili spremni te da je sve odrađeno po protokolu osmišljenom za takvu situaciju. Tako se može zaključiti iz službenog UFC-ovog dopisa medijima koji prenosimo u cijelosti:

"Borba srednje kategorije između Uriaha Halla i Jacarea Souze više se ne nalazi na uvodnom programu UFC 249 priredbe budući da je jedan od Souzinih COVID-19 testova dao pozitivan rezultat. Osim toga, testovi dva trenera iz njegove pratnje su također pozitivni. UFC-ov medicinski tim je pregledao svu trojicu i zaključili su kako ne pokazuje nikakve COVID-19 simptome. Prema UFC-ovim pravilima sigurnosti, sva trojica su napustili hotel i bit će u samoizolaciji, gdje će UFC-ovi liječnici nastaviti pratiti njihovo stanje i prema potrebi pružiti medicinsku pomoć.

Otkako su ranije ovog tjedna došli na Floridu pa sve do danas, Souza i njegov tim su slijedili sve upute, uključujući društveno distanciranje te nošenje zaštitne opreme. Među ostalim testovima nije bilo pozitivnih nalaza. Reakcija na ovaj događaj pokazuje nam koliko aktivno djeluju sve sigurnosne mjere koje je UFC uveo za ovu priredbu."

Nedugo nakon toga, javio se i Dana White koji je ESPN-u otkrio kako je više nego zadovoljan odrađenim te da su zapravo očekivali pokoji pozitivni test.

"Odradili smo 1200 testova na 300 ljudi. Nije neočekivano da jedna osoba bude pozitivna. Naš sustav djeluje i to je najbolja vijest. Osim toga, sad kad znamo da je Jacare pozitivan, u poziciji smo da mu pomognemo na način koji mu je potreban", rekao je White.

Da Jacare Souza cijelo vrijeme nije nosio zaštitnu opremu, priredba bi gotovo sigurno istog trenutka bila otkazana. Ovako UFC i komisija planiraju nastaviti, no još uvijek ne možemo biti sigurni kakve će biti reakcije nekih drugih tijela. Vijest o pozitivnom testu pojavila se oko 22 sata i 30 minuta po lolalnom vremenu, a u Jacksonvilleu je trenutno tri sata iza ponoći i s nestrpljenjem čekamo što će se dogoditi nakon što na sjeveru Floride svane subotnje jutro.

Linker
26. travanj 2024 19:46