UFC

Ugovorena UFC borba Ngannoua i Rozenstruika

Francis Ngannou i Jairzinho Rozenstruik
 Instagram
Ono što je još prije borbe protiv Alistaira Overeema tražio, Jairzinho Rozenstruik sad je i dobio. Opaki Surinamac ugovorio je borbu protiv Francisa Ngannoua koja će predvoditi UFC Fight Night 171 priredbu 28. ožujka u Columbusu.

Čini se kako je Jairzinho Rozenstruik (10-0, 4-0 UFC) borac koji zna što želi. Već prije borbe u kojoj je savladao Alistaira Overeema ponavljao je tko je borac protiv kojeg se želi okušati. Nije prošlo dugo vremena nakon njegove do sada najveće pobjede, da bi dogovorio idući nastup. "Bigi Boy" će se tako neko vrijeme odmoriti kod kuće u Surinamu, nakon čega kreće u pripreme za borbu koja ga može dovesti do pozicije izazivača.

Okršaj protiv njega prihvatio je Francis Ngannou (14-3, 9-2 UFC), a njih dvojica predvodit će Fight Night posljednjeg vikenda ožujka iduće godine. Kamerunac je trenutno u nizu od tri pobjede i sa svim referencama za napad na titulu, no on se neće dogoditi zbog treće borbe Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Nadao se nastupu još ove godine, no UFC mu nije pronašao adekvatnog protivnika. Tako će se do idućeg ulaska u Octagon morati strpjeti nešto više od tri mjeseca.

Ngannou se trenutno nalazi na drugom mjestu ljestvice izazivača, dok je Rozenstruik skočio čak devet mjesta nakon pobjede u Washingtonu te je sad peti borac na istom poretku. Nevjerojatan uspjeh za momka koji je u veljači ove godine odradio prvi UFC nastup.

UFC Fight Night 171 službeno je najavljen tek prije koji dan pa je ovo isto tako prva službeno najavljena borba za taj program.

Linker
26. travanj 2024 12:06