UFC

Usman odgovorio Covingtonu na optužbe za steroide!

Kamaru Usman i Colby Covington
Sve je napetije i napetije na relaciji Kamaru Usman - Colby Covington ususret njihovog sudara za titulu u velteru na UFC-u 245 koji nam slijedi. Nakon verbalnih "udaraca ispod pojasa" izazivača, prvak nije ostao dužan.

Za one koji nisu pratili press konferenciju koja se dogodila prije nekoliko tjedana, Covington je govorio i o Glennu Robinsonu, preminulom osnivaču Blackziliansa. Upravo je Usman u "The Ultimate Fighteru" predstavljao taj tim i emotivno je vezan za njega.

"Čovjek je preminuo. Što imaš sada od toga da ga degradiraš i blatiš njegovo ime? To je linija koju se ne prelazi. Pusti ga da počiva u miru. Nažalost, on nije naučio tu lekciju", odgovorio mu je aktualni prvak u intervjuu za MMAFighting.

Osim neprimjerenih komentara na preminulog Robinsona, Covinton je optužio Usmana da je varalica. Odnosno da koristi istu onu nedozvoljenu supstancu (EPO) radi koje je suspendiran bivši prvak TJ Dillashaw. Prema Usmanu, on nije niti znao što se krije iza te skraćenice dok nije čuo za Dillashawov slučaj.

"To je stalno ponavljao, a ja ne znam niti o čemu se radi? Nisam znao što je to, a onda mi je netko to objasnio naknadno. Nisam se promijenio od trenutka kada sam prvi put ušao u UFC. Nisam se promijenio od prve profesionalne borbe do sada", odbacuje optužbe Usman i dodaje:

"Izgledam isto jer uvijek dajem sve što imam na treningu svaki put. Jedino što se promijenilo su moje vještine, a razlog je jer sam izučio MMA zanat."

Prvak tvrdi da shvaća što Covington pokušava učiniti, ali također vjeruje da se to neće dogoditi. Svjestan je da mu se kontroverzni protivnik pokušava uvući pod kožu.

"Shvaća što pokušava napraviti, pokušava uvijek pronaći temu o kojoj može javno govoriti kako bi uništio nečije ime ili identitet. Ništa od toga neće biti bitno. Na kraju dana će morati ući u taj kavez. Kada ga udarim prvi put osjetit će razliku", zaključio je UFC-ov prvak u velter kategoriji.

UFC 245 je na rasporedu u noći sa subote na nedjelje narednog vikenda koji nam slijedi.

Linker
25. travanj 2024 01:54