UFC

Usman u nevjerici zbog Masvidala i McGregora: 'Ovo još nisam vidio! Pa tko odbija borbu za naslov?'

Kamaru Usman
 Jason Silva / AGIF / AFP
Prvak s kojim ne žele u Octagon? Kamaru Usman nalazi se u pomalo neobičnoj situaciji...

Sve je ukazivalo na to da će UFC-ov prvak u velter kategoriji u svom idućem nastupu za protivnika imati Jorgea Masvidala, ali situacija se posljednjih tjedana na njegovo iznenađenje dosta promijenila.

Naime, odjednom je UFC počeo pričati o nekakvim drugim opcijama za Masvidala, a potom je i 'Gamebred' prozvao Natea Diaza kojeg je još prošlog studenog porazio u okršaju za BMF titulu.

Usman se pita - Koji vrag se tu događa?

"Jeste li ikada vidjeli da prvi izazivač odjednom kaže - 'Znate što? Neću prihvatiti meč za naslov svjetskog prvaka i postati zvijezda kakva sam oduvijek htio biti.' Zašto bi itko to učinio? O, jasno mi je, samo pokušavaš preko lakše borbe zaraditi novac. Zar je lik kojeg si već pobijedio bolja borba za tebe?" - pita se Usman u razgovoru s ESPN-om.

Nakon dijela koje se odnosio na Masvidala, Kamaru se okrenuo i Conoru McGregoru koji je nedavno samog sebe svrstao na drugo mjesto najboljih boraca svih vremena uz najavu da će do kraja karijere biti broj 1. Pored toga, slavni se Irac otvoreno hvalio svojim pobjedama u velteru, a priliku da ugrabi još jednu titulu ovih mu je dana ponudio i Usmanov menadžer Ali Abdelaziz.

"Ovdje pričamo o pisanju povijesti. Rekao je da je najbolji borac svih vremena kroz sve tri kategorije. Evo, ovo mu je prilika da to dokaže. Hajde, pokušaj osvojiti treći pojas - Zašto ne bi prihvatio taj meč? Dajem mu tu priliku. Ako to želi, hajdemo onda. Ali Conor je sada odjednom tih. Zašto? Tko odbija borbu za naslov? To nisam nikad vidio. Tko kaže 'ne' kad prvak nudi meč za titulu. Naravno, osim ako znaš da nemaš nikakve šanse. Ovo može zauvijek promijeniti tvoju karijeru", dodaje Usman.

Najboljeg UFC-ovog velteraša u akciji nismo gledali od prosinca kada je na UFC 245 priredbi u posljednjoj minuti borbe zaustavio Colbyja Covingtona, a kao novi termin za njegov meč najizglednijim se čini neki datum u srpnju.

"Jorge, imao si svoju priliku. 18. travnja si rekao ne, 9. svibnja si rekao ne, u lipnju si rekao ne, a sad i u srpnju. Želiš se boriti s Nateom, želiš biti u meču u kojem si već dominirao... A ti Conore, ti si rekao da želiš biti kralj velter kategorije, a sada šutiš. Znaš što, slobodno ostani tih. To sam i očekivao. Obojicu sam dao priliku, a vi je ne želite prihvatiti", zaključio je Usman.

Linker
19. travanj 2024 15:19