Velasquez će pomagati Cormieru za treću borbu s Miočićem: Siguran sam da će ponovno postati prvak!

UFC je potvrdio da će organizirati treću borbu za pojas teške kategorije između Daniela Cormiera i Stipe Miočića, a sjajna vijest za DC-a jest da će ovog puta u trening kampu imati pomoć svog prijatelja i jednog od najboljih teškaša svih vremena, Caina Velasqueza.

Miočić je u kolovozu na UFC 241 priredbi vratio pojas teške kategorije u svoje vlasništvo nakon što mu je Cormier isti oduzeo godinu dana ranije na UFC- 226. U razgovoru za Barstool Sports predsjednik UFC-a Dana White otkrio je kako promocija već planira trilogijski meč te da će ga dogovoriti čim se Miočić u potpunosti oporavi od posljednjeg nastupa.

Vijest je tako došla i do Cormierovog kolege iz American Kickboxing Academy tima Velasqueza koji vjeruje da Cormier može ponovno postati prvak.

"To je sjajno. Nisam znao za taj meč, ovo je prvi put da čujem. Daniel definitivno zaslužuje taj trilogijski meč. Ja vjerujem da će sigurno pobijediti. Posjeduje sve vještine da to napravi. Ako zaista želi natrag taj pojas siguran sam da će ponovno postati prvak teške kategorije", rekao je Velasquez novinarima u Mexico Citiyju gdje se večeras održava UFC Fight Night 159.

Nekadašnji UFC prvak je kroz godine imao puno problema s ozljedama, ali je otkrio kako je sada dovoljno zdrav te će stoga svom kolegi pomoći u pripremama za trilogijski meč s Miočićem.

"K vragu da, naravno da ću pomoći. Sada sam očito boljeg zdravlja. A i vremenski mi ova borba definitvno odgovara bolje nego kada je imao posljednji meč. Svakako ću biti tamo i pomagati mu. Mislim da je sjajno što to radi i sretan sam zbog njega."

Velasquez je također dao novosti kada bi se i on sam mogao vratiti borbama. Nakon poraza od Francisa Ngannoua, američko- meksički borac ove se godine bacio u pro- hrvače vode te je već dva puta nastupio za meksičku Lucha Libre AAA Worldwide promociju. Velasquez će sljedećeg mjeseca odraditi još jedan nastup nakon čega će donijeti odluku o svom UFC povratku.

"Situacija je takva da mogu odraditi samo još jedan event s AAA, a to će biti 13. listopada. Tako stoji u mom ugovoru s UFC-om. Stoga, nakon te priredbe u listopadu, videt ćemo što slijedi. Moje koljeno još uvijek nije na sto posto, mislim da za borbe nisam još spreman. No nakon listopada ću odlučiti što želim dalje napraviti. Sada je prerano da išta kažem."

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!