Velasquez najavio možebitni povratak u UFC: 'Nisam gotov!'

Kada je nedavno objavljeno da Cain Velasquez već sada pregovara s velikim pro-hrvačkim promocijama, i oni koji su gajili najveću nadu da će se bivši UFC prvak vratiti u Octagon, su odustali. U najnovijem intervjuu, koji je Velasquez dao Arielu Helwaniju, Meksikanac šokira i najavljuje povratak u elitnu MMA pormociju.

"Da, borit ću se ponovno. Osim, ako mi netko ne kaže drugačije. Volio bih se ponovno boriti, ali volio bih nastaviti baviti se i ovime", izjavio je Cian te je dodao:

"Mislim da bi bilo moguće baviti se paralelno s obadvije stari. Ako bi naravno svi bili složni da je to u redu. Ja naravno vjerujem da imam pravo na to, ali vidjet ćemo tek što će se događati u tom pogledu."

U prošlosti je UFC imao vrlo jasna pravila i nije dozvoljavao svojim borcima nastupe u drugim disciplinama, pa makar one bile i pro-hrvanje. Razlog je rizik od ozljeda koje su realna mogućnost, a na koji nisu bili spremni. Zanimljiv podatak jest da je i legendarni Fedor Emelianenko djelomično (bilo je i drugih razloga) ostao izvan UFC-a radi odredbe ugovora da se ne smije paralelno natjecati na sambo turnirima. No, posljednjih godina se situacija ipak omekšala pa se sada UFC borci, pa čak i velike zvijezde, redovito pojavljuju na BJJ turnirima.

U nastavku razgovora Velasquez potvrđuje da je njegov menadžerski tim već sada u kontaktu s WWE-jem i AEW-om, mega kečerskim promocijama koje ga žele akvizirati.

"Volio bih svugdje hrvati. Već smo razgovarali s WWE-jem. Već sam razgovarao i s Codyjem i AWE-om. Ali samo malo. Htio bih s njima ozbiljnije popričati. Mislim da AEW radi neke dobre stvari", dodao je.

Bivši UFC prvak će svoj drugi "pro-wrestling" nastup odraditi u "Lucha Libre Tripe A" organizaciji sljedećeg mjeseca. A nakon toga ima još dva ugovorna meča. Govoreći o eventualnom povratku u UFC, Velasquez nije želio otkriti nikakve rokove. U posljednjem povratničkom UFC meču je poražen prekidom u prvoj rundi od Francisa Ngannoua. Govorilo se o ozljedi koljena, no pokazalo se da ga je Kamerunac zapravo nokautirao praktički prvim udarcem  koji je bacio.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!