UFC

Verbalno dogovoren idući meč Yoela Romera, Kubanac će ispuniti želju poznatom nokauteru!

Yoel Romero
 Harry How/Getty Images/AFP
Bivši izazivač i borac oko kojeg je nekoć vladao neviđen 'hype' mogli bi se uskoro naći u Octagonu

Yoel Romero (13-5) tražit će, kako stvari stoje, prekid negativnog niza u meču s Uriahom Hallom (15-9). Elitni borci iz srednje kategorije trebali bi se obračunati u kolovozu, a više informacija o ovom susretu trenutno nije poznato.

Vijest o meču Romera i Halla prvi je objavio najpoznatiji MMA novinar Ariel Helwani koji je istaknuo da još uvijek ništa nije potpisano i da se ne zna točan datum, ali da je u planu osmi mjesec te da su oba borca verbalno pristala na ovaj dvoboj.

Ako se ovaj plan realizira, onda možemo reći da je 43-godišnji Kubanac ispunio želju osam godina mlađem 'Prime Timeu' jer su upravo Hall i njegov tim zatražili ovaj meč nedugo nakon što im je propao susret s Ronaldom Souzom koji je zbog pozitivnog testa na COVID-19 morao otkazati nastup na UFC 249 priredbi.

Romeru će ovo biti prva borba nakon što je u ožujku poražen u borbi za pojas srednje kategorije. Podsjetimo, od Yoela je na UFC-u 248 bio uspješniji prvak Israel Adesanya koji mu je tom prigodom nanio treći poraz u nizu.

S druge strane, Hall je ubilježio dvije uzastopne pobjede (Bevon Lewis i Antonio Carlos Junior), a u meču s Romerom pokušat će napraviti veliki iskorak prema samom vrhu kategorije u kojoj su ga mnogi i vidjeli još prije sedam godina kada je oduševljavao svojim nastupima u The Ultimate Fighteru.

Linker
16. travanj 2024 19:40