UFC

(VIDEO) Čeka nas brutalan okršaj: UFC predstavio meč koji će odrediti novog Adesanyinog izazivača

Jared Cannonier i Robert Whittaker
 Screenshot (YouTube, UFC)
Pomalo u sjeni Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea skriva se jedan pravi biser iz srednje kategorije

Borba Roberta Whittakera (21-5) i Jareda Cannoniera trenutno je jedna od najbitnijih koje je UFC mogao organizirati, a ista nam dolazi svega mjesec dana nakon što je Israel Adesanya još jednom uspješno obranio svoj tron i samim time krenuo u potragu za idućim izazivačem.

Čim je svladao Paula Costu, aktualni prvak još je u Octagonu otkrio da za idućeg suparnika želi Cannoniera, ali 'The Killa Gorilla' prije potencijalnog napada na titulu pred sobom ima dosad najveći izazov u karijeri - borbu s bivšim prvakom koji će ove subote u Abu Dhabiju tražiti priliku da izbori novi susret s čovjekom koji mu je oduzeo prestižni pojas.

Whittakeru će ovo biti prvi nastup nakon što je u srpnju jednoglasnom odlukom sudaca porazio Darrena Tilla. Sjajni Australac u posljednjih je 11 borbi upisao samo jedan poraz i to onaj koji mu je prije godinu dana u Melbourneu nanio Adesanya.

Cannonier, borac koji je nakon nastupa u teškoj i poluteškoj svoju idealnu formu pronašao u srednjoj kategoriji, trenutno je na 3-0 otkako je povukao, kako se pokazalo, najbolji potez u svojoj karijeri.

Jared je, podsjetimo, od prelaska u srednju, redom pobjeđivao Davida Brancha, Andersona Silvu i Jacka Hermanssona.

Linker
23. travanj 2024 11:54