UFC

(VIDEO) Četiri borbe - četiri nokauta: Pogledajte kako je Rozenstruik došao do borbe protiv Ngannoua

Rozenstruik vs. Overeem
 screenshot/YouTube
Jairzinho Rozenstruik imat će ovog vikenda ispred sebe veliku priliku. U borbi protiv Francisa Ngannoua ima priliku prekinuti niz Kamerunca i oduzeti mu poziciju prvog izazivača teške kategorije. I to nakon samo godinu dana u promociji, tijekom kojih je upisao četiri pobjede nokautom. Pogledajte ih!

32-godišnji Bigi Boy u UFC je pristigao početkom prošle godine, uz impresivnu kickboxing biografiju te niz od šest pobjeda otkako je započeo MMA karijeru. Krenuo je u svoju UFC avanturu tiho, borbu po borbu se polako prezentirajući fanovima te polako napredujući prema jačim borbama. Zapravo, to polako se može reći samo figurativno, budući da je nastupio u veljači, lipnju, studenom i prosincu.

Prva žrtva bio mu je Brazilac Junior Albini, kojeg je završio u drugoj rundi, da bi već iduću borbu pokazao kakve projektile posjeduje u svojim šakama. Allena Crowdera nokautirao je za samo devet sekundi i time je izborio priliku u studenom se boriti protiv Andreija Arlovskog. Svoj najveći "skalp" uzeo je još jednim nokautom unutar prve minute. Bjelorus je na podu bio za 29 sekundi. Mjesec dana nakon toga, uskočio je u borbu protiv Alistaira Overeema, a u njoj je pokazao kako je borac protiv kojeg je potrebno uvijek biti maksimalno koncentriran.

Nakon tri čisto izgubljene runde te četvrte podjednake, Nizozemca je nokautirao samo četiri sekunde prije kraja. Mnogi su tada smatrali kako je borba prerano prekinuta, no činjenica da je udarcem Overeemu raspolovio usnu, sucu Danu Miragliotti bila je dovoljna.

Jairzinho sad ima ispit za koji sam tvrdi kako je spreman položiti. Postati prvi čovjek koji će završiti Francisa Ngannoua. Jer rijetko tko misli da njihova borba može potrajati 15 minuta. Video ispod teksta svakako govori tome u prilog.

Linker
25. travanj 2024 10:42