UFC

(VIDEO) Costa otkrio sjajnu vijest s priprema: 'Napokon sam pao ispod sto kilograma!'

Paulo Costa
 screenshot/YouTube
Paulo Costa redovno dokumentira svoje pripreme za UFC 253 borbu, a sad je otkrio i važnu informaciju

26. rujna održat će se UFC 253 predvođen izuzetno intrigantnom borbom između Israela Adesanye i Paula Coste. Osim što je u pitanju tek drugi slučaj u UFC povijesti da će se za titulu boriti dva neporažena borca, sama pozadina borbe, koja donosi veliku netrpeljivost između njih dvojice, donosi dodatno uzbuđenje.

Costa je upravo zbog toga ove pripreme odlučio dodatno začiniti video serijalom čije epizode objavljuje na svojoj YouTube stranici. Najčešće su tu snimke treninga, putem kojih otkriva kako napreduje i na čemu najviše radi. Kako je do borbe ostalo pet i pol tjedana, što bi trebalo značiti da je upravo u onom najžešćem dijelu priprema, kad se najviše radi i troši, posebno je zanimljivo pratiti njegovu konstituciju i fizičko stanje.

Već od ranije je poznato kako 29-godišnji "Brisač" izvan kampa u pravilu ima troznamenkasti broj kilograma, no iznenađuje podatak da se tek sada, dok se već nekoliko tjedana nalazi u pripremama, našao ispod njega. Tako u posljednjoj epizodi serijala, osim snimki s treninga, gdje je Costa već po pravilu impresivan, vidimo trenutak u kojem je stao na vagu koja je pokazala 99.7 kilograma. On je to prokomentirao sa zadovoljstvom, otkrivši kako je to znak da sve prolazi po planovima.

25. rujna na vagu će morati stati s niti gramom više od 84 kilograma, ako misli dan kasnije pokušati osvojiti titulu. S tim do sada nije imao problema, a pomalo fascinira jedan podatak dostavljen nakon njegovog prošlogodišnjeg nastupa na UFC 241 priredbi, gdje se borio protiv Yoela Romera. Naime, nakon što je na vaganju imao 84.5 kilograma, iskoristivši toleranciju koja u slučaju borbe za titulu ne postoji, Costa je idući dan već imao 97 kilograma, odnosno u manje od 24 sata vratio je njih 13. To je znak kako Brazilac u tjednu borbe radi ekstremno skidanje kilograma. Ipak, ovog puta će na sebi imati posebnu pažnju, nakon što je kažnjen kad se otkrilo da je dva puta tijekom oporavka od skidanja kilograma koristio infuziju, koja je od prije koju godinu zabranjena. Costa se tim putem izvukao s manjom kaznom, dok je breme prekršaja ponio njegov liječnik.

Kako izgleda trenutna faza njegovog treninga te sam trenutak vaganja, možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
24. travanj 2024 13:17