UFC

(VIDEO) 'Frankie izgubio si posljednjih pet borbi za pojas, zašto misliš da će u bantamu biti drugačije?'

Vijest da se UFC legenda Frankie Edgar planira spustiti u bantam kategoriju došla je i do prvaka te divizije Henryja Cejuda koji je na društvenim mrežama poslao poruku novom potencijalnom izazivaču.

Da će "The Anwser" promjeniti kategoriju saznali smo prije nekoliko dana kada je to za ESPN potvrdio njegov menadžer Ali Abdelaziz. Bivši prvak lake kategorije odluku je donio nakon što je na UFC-u 240 poražen od Maxa Hollowayja u svom trećem pokušaju da osvoji pojas perolake kategorije.

38- godišnji Edgar u kategoriji do 61 kilogram želi debitirati na UFC 244 priredbi koja se održava 2. studenog u Madison Square Gardenu, u New Yorku.

Zlatni olimpijac i UFC prvak u dvije kategorije Cejudo već je ranije prozvao Edgara na borbu, a sada nakon što je čuo vijest da ovaj dolazi u bantam, obratio mu se putem Twittera.

"Znači ja se oporavljam ovdje u UFC-om Performance Instituteu i neće me biti neko vrijeme. I onda čujem male ptičice kako govore da se Frankie Edgar želi spustiti u moju kategoriju.

Frankie, na omjeru si 0-5 u posljednjim borbama za titulu. Zašto misliš da će stvari biti išta drugačije ako se spustiš u moju kategoriju? Učini mi uslugu. Kada budeš htio nastupiti u MSG-u, želim da me prozoveš. Kao prvo, zato što si gladan zlata i želiš moje. Drugo, znam da me jednostavno ne voliš. Ali do tada Frankie Edgar, želim da mi napraviš uslugu i također se pokloniš Triple C-ju."

Sličnu poruku Cejudo je poslao i bantam legendi Urijahu Faberu. 40- godišnjak je Cejuda prozvao nakon impresivne pobjede protiv Rickyja Simona u svom povratničkom meču na UFC Fight Night 155 priredbi u Sacramentu.

Bantam naslova Cejudo se dočepao u svom posljednjem nastupu na UFC 238 priredbi u Chicagu. tamo je prekidom u trećoj rundi zastavio Marlona Moraesa i tako osvojio upražnjeni pojas koji je oduzet T.J. Dillahawu zbog pada na doping testu. Prije toga, u borbi s Dillashawom je uspješno obranio svoju titulu u muha kategoriji.

Linker
26. travanj 2024 07:54