UFC

(VIDEO) Glasujte za najveći UFC preokret 2019. godine!

Jessica Andrade i Stipe Miočić
 screenshot
Nakon izbora za najbolji 'submission' 2019. godine te najbolji nokaut dekade, UFC vas poziva da odabere najveći preokret u prošlog godini. Za sada po tom kriteriju uvjerljivo vodi Stipe Miočić, no možda se vama nečiji uspjeh svidio još više.

Osim velike pobjede Stipe Miočića u revanšu nad Danielom Cormierom, nakon što je u borbi uvjerljivo izgubio prve dvije runde, UFC je odabrao još tri vrlo zanimljive borbe koje su obilježile jednako uvjerljive dominacije jednog borca ili borkinje, da bi samo u trenutku sve postalo drugačije.

Osim spomenute borbe tu su još dvije borbe za titulu, a prva od njih ona je između Rose Namajunas i Jessice Andrade. Namajunas je u toj borbi držala potpunu kontrolu na nogama i boksački je školovala svoju izazivačicu. No, kad je Andrade uspjela skratiti distancu, došlo je do onoga što joj je bio cilj. Već prvi put kad je podigla Namajunas vidjelo se koliko je to opasno, a kad je to napravila drugi put, bacila ju je na glavu toliko snažno da ju je nokautirala.

Druga borba za titulu u ovom izboru ona je u kojoj je Marlon Moraes dominirao nad Henryjem Cejudom sve dok se već sredinom druge runde nije potrošio. Cejudo je preuzeo kontrolu i završio borbu, nakon čega je postao samoprozvani "Triple C". Bez tog statusa je krajem godine ostao nakon što je napustio ranije osvojenu titulu muha kategorije.

Posljednja borba u ovom izboru je velika pobjeda Anthonyja Pettisa nad Stephenom Thompsonom. Savršeno izvedeni "superman punch" doveo je do prvog Wonderboyevog nokaut poraza u cijeloj karijeri i to u borbi gdje je u svom poznatom stilu kirurški preciznim udarcima i kretanjem bio u velikoj prednosti.

Sva četiri preokreta ponuđena su u videu ispod teksta, a ako vam se ne ponudi glasovanje, to možete napraviti putem službene UFC-ove Facebook stranice.

Linker
19. travanj 2024 02:37