UFC

(VIDEO) GSP-u pustili Usmanovu prozivku, evo kako je reagirao i što misli o izlasku iz mirovine

Georges St-Pierre
 JOEL SAGET / AFP
Bivši prvak nahvalio je onog aktualnog i UFC-u poslao jednu vrlo jasnu poruku

Legendarni Georges St-Pierre uživa u zasluženoj mirovini u koju se povukao kao možda i najveći borac u povijesti MMA-a, a gotovo pa tri godine od svog posljednjeg meča GSP se još uvijek suočava s raznim prozivkama aktivnih boraca.

Posljednji u nizu onih koji bi se voljeli u kavezu obračunati sa slavnim Kanađaninom je aktualni UFC-ov prvak iz velter kategorije Kamaru Usman.

Usman je tako nedavno na jedan pristojan način prozvao GSP-a, ali u ovim trenucima izgleda da mu želja vjerojatno neće biti ispunjena.

"Kada pogledam sve moguće prednosti i nedostatke, mislim da je za mene bolje da ostanem u mirovini", izjavio je St-Pierre razgovarajući s TMZ Sportsom.

Georges priznaje da mu godi interes borca kao što je Kamaru, ali i ističe:

"Sretan sam, bogat i što je najvažnije - zdrav."

GSP je danas 39-godišnjak, no i dalje svakodnevno trenira, a ljudi bliski njemu govore da je još uvijek itekako opasan kao borac.

"Ponekad gledam borbe i mislim si, 'Čovječe, mislim dam mogu pobijediti ove likove...' Isto tako, nekad nakon treninga pucam od samopouzdanja, ali onda se navečer vratim kući i razmišljam o svemu pa zaključim: 'Uskoro ću imati 40 godina, zar se zaista želim vratiti i odraditi žestoki trening kamp od dva mjeseca? Staviti se na neki način u zatvor i pripremiti za pakao?' Onda shvatim da to ne želim ponovno raditi. Radio sam to vrlo dugo. Nažalost, u našem sportu previše je onih koji se prekasno umirove, a ja ne želim biti jedan od njih", dodaje St-Pierre.

Bivši prvak u velter i srednjoj kategoriji unatoč tim riječima nije htio u potpunosti otpisati svoj povratak, Usmana je nahvalio te istaknuo kako se radi o jednom vrlo pametnom borcu, a UFC-u je poručio:

"Ako mi imate nešto za ponuditi, znate gdje me možete pronaći."

Linker
24. travanj 2024 18:21