(VIDEO) Hardy objasnio žestoku reakciju prema sucu: 'To mu je bilo drugi put u istoj večeri'

Još uvijek se nisu slegnule tenzije između UFC komentatora Dana Hardyja i suca Herba Deana

Žestoka je bila reakcija bivšeg UFC borca, a danas komentatora, Dana Hardyja, prema sucu Herbu Deanu nakon borbe između Francisca Trinalda i Jaija Herberta, održane proteklog vikenda na Fight Islandu. Hardyja je naljutila situacija u kojoj Dean nije prekinuo borbu, iako je bilo očito kako je Herbert teško nokautiran. Moglo je tu doći do ozbiljnijih posljedica da Trinaldo nije reagirao na pravi način. Brazilac je prvobitno stao iznad Engleza, očekujući prekid borbe, a kad je vidio da on neće doći, uputio je dva ne toliko jaka udarca, da bi onda Dean napokon reagirao.

 

Hardyja se već u prijenosu moglo čuti kako glasno govori da je potrebno prekinuti borbu, a nakon iste je snimljen u žestokoj raspravi sa sucem Deanom, koji je smatrao kako je svoj posao odradio na pravi način.

Kad je prošlo malo vremena i kad su se dojmovi slegnuli, Hardy je putem Instagrama odlučio iznijeti svoje dojmove te je otkrio kako je još uvijek ljut te drži do svog stava. Dodatno ga je naljutilo to što je Dean već ranije na istoj priredbi imao jednu zakašnjelu reakciju, kad nije odmah prekinuo borbu između Tannera Bosera i Raphaela Pessoe. Njegov upis prenosimo i cijelosti.

"Volim MMA, no ponekad on ne voli mene i to mi je u redu. Unatoč tome, uvijek dajem sve od sebe da ga obranim, kao i one koji su mu se posvetili. Ponekad se možda nećete složiti sa mnom i to mi je također u redu. Ja ću i dalje uvijek otvoreno govoriti ono što mislim i što mi je na srcu.

Ako razumijete što je sve potrebno imati da biste ušli u to borilište, onda razumijete moju strast i ljutnju, kad vidim da je borac ostavljen nezaštićen. To naravno nije prvi put da se tako nešto dogodilo, ali dva puta u jednoj večeri je primjer očitog nemara. Posao suca je najvažniji u cijeloj prostoriji. Njihova dužnost je da zaštite borce od ozbiljnih ozljeda kad su u situaciji da se više ne mogu braniti sami.

Vi možda tamo vidite UFC borce, ja vidim prijatelje, timske kolege, sinove, kćeri, majke i očeve, koji se natječu u sportu koji vole. Kad ja napravim pogrešku, ja izgledam glupo na televiziji. Kad sudac napravi pogrešku, ljudi su ranjivi i može doći do ozbiljnih posljedica. To može promijeniti cijeli život. A svi mi imamo kod kuće nekoga tko nas voli i želi da mu se vratimo u jednom komadu", napisao je Hardy u svojoj objavi na Instagramu.

Snimku kraja spomenute borbe možete pogledati ispod ovog odlomka te i sami donijeti svoj sud je li sudac Dean pogriješio. Zanimljivo, Dean je već ranije imao nekih prigovora po pitanju prekida borbi, no u tim slučajevima zamjeralo mu se da bi iste prekinuo prerano, odnosno da borcima nije davao dovoljno vremena za oporavak. Ovog puta dogodilo se nešto suprotno. No, mora se priznati kako sve više osoba vjeruje da svojevremeno najbolji i najcjenjeniji sudac svijeta više ne radi posao na jednakoj razini.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!