UFC

(VIDEO) Holloway za pet dana protiv MMA legende, Cyborg u svom možda posljednjem UFC meču

Ušli smo u tjedan koji za vikend donosi novi veliki UFC event. UFC 240 predvodit će borba Maxa Hollowaya i Frankieja Edgara za titulu perolake kategorije, dok će sunaslovna borba donijeti možda i posljednju UFC borbu popularne Cristiane "Cris Cyborg" Justino. Danas su objavljene službene "UFC 240 Countdown" najave.

Nakon što nije uspio osvojiti titulu lake kategorije, čime je prekinuo svoj veliki pobjednički niz, Max Holloway vraća se u perolaku kategoriju gdje će po treći put braniti titulu prvaka. S druge strane imat će borca koji će ući u svoj treći pokušaj osvajanja iste. To je bivši prvak lake kategorije i prava MMA ikona, Frankie Edgar. On je napokon dočekao svoju priliku napasti Hollowaya i to iz trećeg ugovaranja ove borbe, nakon što je svaki po jednom do sada otkazao. Holloway je veliki favorit, no Edgar konstantno ponavlja kako je to bio i B.J. Penn prije njihove borbe u kojoj je istom oduzeo titulu lake kategorije.

U svoju prvu borbu nakon poraza od Amande Nunes ulazi i Cris Cyborg. Njoj će borba protiv Felicije Spencer biti posljednja na UFC ugovoru, a čini se kako bi nakon nje mogla napustiti promociju. Barem takav dojam odaje kroz izjave za medije, u kojima konstantno naglašava svoje nezadovoljstvo tretmanom kakav joj promocija pruža. Protiv sebe će imati neporaženu bivšu Invicta prvakinju, koju je pobjeda nad Megan Anderson itekako napunila samopouzdanjem. U borbu ulazi kao autsajder koji pobjedom dobiva nevjerojatno puno i upravo to je temelj njene ogromne motivacije. U subotu je pred njom borba karijere, a ona nema namjeru upoznati poraz po prvi put u svojoj MMA karijeri. Za Cyborg je bitno oporaviti se od poraza na pravi način, a onda slijede pregovori kojima će je UFC pokušati ostaviti u promociji i ugovoriti revanš protiv Nunes.

Linker
26. travanj 2024 10:27