UFC

(VIDEO) Khabib: 'Posljednjih nekoliko godina uopće ne uživam u pobjedama...'

Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube)
Khabiba Nurmagomedova možemo bez ikakvog ustručavanja nazvati najdominantnijim MMA borcem današnjice. U prilog toj tvrdnji ne ide samo njegov savršeni 'score' od 28 pobjeda iz isto toliko nastupa već i način na koji je svladao svoje protivnike.

Razgovarajući s polaznicima jedne ruske škole, Khabib je otkrio da će od svih svojih pobjeda najviše pamtiti onu ostvarenu protiv Conora McGregora. Reći ćemo, sasvim očekivano... No ta je borba posebna i jer je zapravo jedina od posljednjih u kojoj je Khabib osjetio zadovoljstvo nakon pobjede, isto onakvo kakvo je imao u ranijim fazama svoje karijere.

"U početku, kada krećeš s karijerom i pobjeđuješ, postoji ono neko zadovoljstvo u kojem uživaš. Toga kod mene u posljednje vrijeme više nema. U posljednjih nekoliko godina nisam pošteno uživao u svojim pobjedama. Naravno, uz jednu iznimku. Radi se o meču u kojem sam s guštom prebio jednog tipa", otkrio je Khabib aludirajući na McGregora.

'The Eagle' je dio ovog druženja izdvojio i kako bi progovorio o brutalnosti MMA-a kao sporta kao i svom ponašanju u situacijama kada procjeni da bi protivnika mogao ozbiljnije ozlijediti.

"Imao sam borbe u kojima mi je bilo jasno da mogu više ozlijediti svog protivnika, ali onda bih popričao s njim i rekao mu da odustane. Sve samo kako ga ne bih morao prejako prebiti. Na primjer, kada bih uhvatio bolan zahvat s kojim mogu slomiti neki dio tijela, ne bih potezao do samog kraja već bih se namjestio tek toliko da protivnika natjeram na predaju. Da, natječemo se u vrlo brutalnom sportu, ali nije mi cilj ozljeđivati ljude u ovom sportu", zaključio je Nurmagomedov.

Što se tiče daljnje Khabibove karijere. Prema brojnim najavama, aktualni prvak bi trebao za idućeg protivnika imati Tonyja Fergusona. Ovo će biti peti put da UFC pokušava fanovima osigurati jedan od najiščekivanijih okršaja u posljednjih nekoliko godina.

Linker
20. travanj 2024 10:28